Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Longfonds zoekt vrijwilligers voor jaarlijkse collecte

Geplaatst op: 19 april 2021

In de week van 17 tot en met 22 mei 2021 gaan in Nederland tienduizenden collectanten op pad voor Longfonds. In Genemuiden zullen ongeveer 60 dames en heren met hun collectebussen langs de deuren gaan.

“De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor de bekostiging van baanbrekend onderzoek naar astma bij kinderen. Door dit onderzoek zal de gezondheid en bescherming van jonge longen sterk verbeteren. En dat is heel hard nodig, want astma is de meest voorkomende chronische kinderziekte van Nederland”, aldus het Longfonds. “Elke dag worden zeven kinderen stikbenauwd in het ziekenhuis opgenomen. Dat mogen we niet accepteren. Daarom is Longfonds vastbesloten jonge longen beter te beschermen en astma bij kinderen te voorkomen. Daar kunnen de kinderen alle hulp bij gebruiken”, vullen de collectanten aan.

De organisatie van de Longfondscollecte 2021 in Genemuiden is in handen van Aly Grolleman en Dianne Erdsieck. Zij nemen de plaatsen in van Evie van der Haar en Margriet van der Haar die in 2020 gestopt zijn.

“Gelukkig hebben veel bestaande collectanten toegezegd om weer te collecteren, maar er kunnen zeker nog een paar nieuwe bij”, vertellen Grolleman en Erdsieck. Wil je meer weten over de collecte of je opgeven als (digitaal) collectant? Dit kan via www.longfonds.nl/collecte maar ook bij Dianne Erdsieck, tel. 06 23057167, e-mail di1984@live.nl en Aly Grolleman, tel. 038 3854619, e-mail aly@grolleman.org

De dames leggen uit: “Je kunt ervoor kiezen met de collectebus langs de deuren te gaan of te collecteren met je smartphone. Collecteren aan de deur gaat volgens de coronarichtlijnen van het RIVM, veilig op anderhalve meter afstand. Het kost je gemiddeld twee uurtjes van je tijd en je loopt zo veel mogelijk in je eigen buurt. Ga je liever niet met de collectebus langs de deur? Geef je dan op als digitaal collectant en collecteer met je smartphone. Vóór aanvang van de collecteweek ontvang je een sms waarmee je toegang krijgt tot je persoonlijke online collectepagina. Vanuit jouw collectepagina kun je heel eenvoudig en snel berichtjes met een geefvraag sturen via social media, WhatsApp of e-mail.”

Over Longfonds

Ademhalen: het lijkt zo gewoon, maar voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte is vrij ademen niet vanzelfsprekend. Longfonds gelooft dat we samen longziekten de wereld uit kunnen helpen. Daarom jagen we wetenschappelijke doorbraken aan en zetten we ons in voor de beste zorg. We willen dat iedereen op een gezonde manier in gezonde lucht kan leven. Zo werken we aan een wereld waarin we vrij kunnen ademen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500