Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volgende fase Tag-West gaat ‘sneller dan snel’

Geplaatst op: 24 juni 2021

Veel partijen vroegen tijdens de algemene beschouwingen aandacht voor de woningmarkt in Zwartewaterland. De SGP wil bijvoorbeeld dat het tempo van plannen omhoog gaat, bijvoorbeeld op Tag-West in Genemuiden. Volgens wethouder Slingerland wil de gemeente dat ook. “We gaan sneller dan snel: dit najaar komen twee nieuwe fases van Tag-West naar de raad.”

Slingerland kondigde ook een bijeenkomst aan waarin het college andere bouwplannen ontvouwt. Dan moet ook duidelijk zijn waar in Zwartsluis woningen kunnen komen. SGP’er Huisbrink vroeg ook wat het college vindt van een plan waaraan een groep inwoners van Genemuiden werkt. Die willen een complex realiseren voor kinderen die zorg nodig hebben. “Sympathiek idee…”, aldus Slingerland, maar het college heeft het plan nog niet kunnen bespreken.

De SGP legde ook de zorgen over ontwikkelingen binnen Regio Zwolle nog eens op tafel. Dat samenwerkingsverband van vier provincies en 22 gemeenten willen uitgroeien tot de ‘vierde economische regio van Nederland’, met alle daarbij passende woningbouw van dien. “Zwartewaterland moet zijn eigen koers bepalen: we zijn geen buitenwijk van Zwolle”, aldus Huisbrink, die vindt dat de gemeente alert moet zijn op planvorming.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500