28 april 2024 t’ Olde Staduus

SC Genemuiden en ACV delen de punten

Geplaatst op: 9 augustus 2021

Helmich Lubberts

Na v.v. Staphorst was ACV Assen de 2e tegenstander van Sportclub Genemuiden in voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Het werd een vermakelijk duel, waarbij aan het eind de punten gebroederlijk verdeeld werden (3-3).

ACV kwam al in een vroeg stadium van de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Jens Jurn Streutker wist in eerste instantie een schot van Freddy Quispel nog te blokken, maar de afvallende bal bereikte Gijs Jasper. Hij bedacht zich geen moment, haalde hard uit en doelman Hidde Streutker was gezien. Genemuiden liet zich door deze vroege treffer niet van de wijs brengen, want in de 21e minuut kwam het weer langszij. Balverlies van ACV op het middenveld was de inleiding, Rens van Benthem kon vrij op doelman Enver Spijodic afgaan. Koos de goede hoek en zag zijn schuiver in het doel verdwijnen.

Nog geen 5 minuten later was het opnieuw raak, een hoog ingebrachte bal kwam via een hoofd bij Osama Ben Kaddour terecht. Hij nam de bal fraai aan, draaide zich om en schoot de bal hard in het doel. Een man meer situatie bracht ACV weer langszij, Martijn Eenkhoorn mocht even 5 minuten afkoelen na een wat al te heftige overtreding. Niels Grevink manoeuvreerde door de Sportclub verdediging en schoot de bal hard in (2-2). Maar nog bleek de koek niet op te zijn. Een strak voor gegeven bal bereikte de inkomende Arend van de Wetering en van dichtbij schoot hij nog voor rust de 3-2 in het net.

Na de rust trok ACV binnen 8 minuten de stand weer gelijk, een gemakkelijk gegeven strafschop plaatste de 3-3 op het scorebord. Gijs Jasper mocht vanaf 11 meter aanleggen en verzaakte niet. In het verdere verloop van het duel zou er niet meer gescoord worden, de nodige wisselspelers werden nog binnen de lijnen gebracht maar daar bleef het dan ook bij.

A.s. dinsdag staat de 3e oefenwedstrijd op het programma, v.v. Emmen is dan de tegenstander op sportpark “De Wetering”. De aanvang van dit duel is 20.00 uur.

SC Genemuiden- ACV Assen 3-3 (3-2).

Scoreverloop: 3. Freddy Quispel 0-1, 21. Rens van Benthem 1-1, 26. Osama Ben Kaddour 2-1, 40. Niels Grevink 2-2, 45. Arend van de Wetering 3-2, 53. Gijs Jasper 3-3 (Penalty).

Bijzonderheden: Martijn Eenkhoorn (SC Genemuiden) en Justin Mulder (ACV) kregen beiden 5 minuten tijdstraf wegens ruw spel.

Scheidsrechter: Dhr. Maurice Paarhuis.
Assistent-Scheidsrechter: Dhr. Jos Olsman
Assistent-Scheidsrechter: Stan Endeman

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering (61. Nick Buitink), Jens Jurn Streutker (61. Rick Doorn), Matthias Breman, Bart Jan Brouwer (61. Hadde Pleijsier), Nouredinne Boutzamar (69. William Jansen), Kay Velda, Ramon Beens (61. Nathan Bos), Ingmar Lassche (34. Martijn Eenkhoorn), Osama Ben Kaddour (61. Ryan van Lente), Rens van Benthem (69. Brian Snijder).
Opstelling ACV Assen: Enver Spijodic, Daniël Schans (52. Jaap van Dijken), Nande Wielink, Freddy Quispel (50. Mark Jagt), Gijs Jasper, Boy Spijkerman (67 Toufik Faraouni, Niels Grevink (46. Steyn Strijker), Justin Mulder, Daan Smit (66. Robert Talens), Koen Steg, Luka Prljić.