Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wetland laat onderzoek doen naar verzakkingen in Binnenlanden

Geplaatst op: 22 september 2021

Foto: Peter Leenhouts

In opdracht van Wetland Wonen is de firma Hanselman deze week actief in de Binnenlanden. Wetland wil de woningen monitoren om te zien in hoeverre de woningen zakken.

De palen van de funderingen bij veel huurwoningen zijn de afgelopen jaren verzakt. Daardoor kon een geplande renovatie niet doorgaan. Om na te gaan wat in de toekomst nog mogelijk is met de huizen, worden momenteel meerdere monitoringssystemen aangebracht.

De metingen duren drie tot vijf jaar. Iedere woning krijgt een meetbout in de muur zodat Wetland kan nagaan hoeveel de huizen (mogelijk) verzakken. Daarnaast krijgen 40 woningen deze week een tilt sensor die meet of er kantelingen in de geven ontstaan. Tot slot wordt op 13 locaties in de wijk een peilbuismeter geplaatst om grondwaterstanden in de wijk te meten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500