Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente in overleg met Young Gaellemuun

Geplaatst op: 4 november 2021

Gemeente Zwartewaterland is in overleg met de organisatie Young Gaellemuun. Dat meldde wethouder Slingerland donderdag in de gemeenteraad na vragen van CDA en PvdA. Die partijen vroegen opheldering over het recente nieuws dat het Jongerenwerk van de gemeente niet betrokken mag zijn bij het initiatief.

Volgens Slingerland heeft het college dat niet letterlijk opgedragen. “Wat wel klopt is dat wij vinden dat het Jongerenwerk teveel aandacht besteedt aan jongeren tussen de 10 en 13 jaar en te weinig aan de groep tot 23 jaar. In dit geval gaat het zelfs om kinderwerk. Het is prima als het Jongerenwerk betrokken is bij de start van een initiatief, maar daarna moet dat op eigen benen kunnen staan.”

Slingerland is het wel met CDA en PvdA eens dat Young Gaellemuun een waardevol initiatief is. Op de eerste bijeenkomst kwamen meer dan vijftig kinderen. De gemeente wil het daarom best steunen, maar op welke manier is nu nog onduidelijk.
Het college wil sowieso een discussie voeren over welk Jongerenwerk de gemeente nodig heeft.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500