Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Akker, De Meenten en IJsselrijk gaan intensiever samenwerken

Geplaatst op: 7 december 2021

De bestuurskantoren van Stichting De Akker, Scholengroep IJsselrijk en Stichting PCPO De Meent gaan intensiever samenwerken. Ze versterken daarmee de kwaliteit van het christelijk basisonderwijs op 28 aangesloten scholen en benutten de beschikbare middelen efficiënter. De drie organisaties zijn actief op de Noord-Veluwe in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland, Staphorst, Raalte, Oldebroek, Heerde, Epe en Elburg.

Protestant christelijk basisonderwijs

De drie stichtingen versterken al jarenlang het protestants christelijke basisonderwijs in deze regio. Vanuit dat gezamenlijke doel kiezen ze voor meer samenwerking. Bestuurders willen de beschikbare expertise delen en ondersteunen elkaar op alle mogelijke manieren. “Ondanks de verschillen tussen onze organisaties, lopen we in de dagelijkse praktijk tegen dezelfde knelpunten aan. Samen vinden we daarop betere antwoorden”, zeggen de betrokken bestuurders. In Genemuiden vallen de Hervormde scholen onder deze stichting.

Intensieve samenwerking

Kwalitatief hoogstaand christelijk onderwijs en het belang van de leerlingen blijven voorop staan. Gezamenlijk opereren maakt dat makkelijker, denken de drie organisaties: “Onze maatschappelijke opgave vraagt om intensieve samenwerking tussen de besturen in het primair onderwijs en andere relevante partijen. Met deze constructieve samenwerking vinden we betere antwoorden op actuele vraagstukken. Ook zetten we beschikbare middelen doeltreffend en doelmatig in voor het realiseren van onze visie.”

Drie bestuurskantoren

Betrokken medewerkers werken vanuit de bestuurskantoren in Hattemerbroek (IJsselrijk), Wezep (De Akker) en Elburg (De Meent) en kunnen een beroep doen op de expertise op de andere kantoren. Daarmee vergroten ze hun eigen expertise en versterken ze de drie afzonderlijke organisaties. Ontmoetingen tussen medewerkers van gelijke functies zijn mogelijk en zorgen er voor dat de medewerkers elkaar makkelijker kunnen vinden.

Bestuurders kunnen advies of hulp vragen bij elkaars organisaties. Ook maakt samenwerking het aantrekken of inhuren van extra expertise mogelijk waarvan alle drie de organisaties profiteren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500