Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeentepolis tot eind dit jaar aan te vragen

Geplaatst op: 7 december 2021

Inwoners van Zwartewaterland met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen gebruik maken van de Gemeentepolis. De gemeente biedt deze collectieve zorgverzekering aan voor een voordelig tarief. De Gemeentepolis moet uiterlijk 31 december 2021 zijn aangevraagd.

De gemeente Zwartewaterland heeft een collectieve zorgverzekering afgesloten bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Deze bestaat uit de basisverzekering en één van de drie aanvullende pakketten. Met de Gemeentepolis zijn inwoners van Zwartewaterland met een laag inkomen goed verzekerd voor zorgkosten.

De gemeentepolis heeft als voordeel dat de gemeente gedeeltelijk meebetaalt aan de verzekering en men wordt geaccepteerd zonder medische keuring. Wie in aanraking wil komen moet 18 jaar of ouder zijn, woonachtig zijn in de gemeente Zwartewaterland en een gezamenlijk inkomen hebben dat niet hoger is dan 120 procent voor de hen geldende bijstandsnorm. Daarnaast moet het vermogen ook onder de norm zitten, is de aanvrager geen scholier of student en heeft men geen betalingsachterstand bij de huidige zorgverzekeraar. Kinderen zijn gratis meeverzekerd.

Aanvragen kan tot en met 31 december. Klik hier voor meer informatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500