Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dick Visserman blijft lijstduwer voor CDA

Geplaatst op: 16 december 2021

Het CDA Zwartewaterland heeft in de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Op de lijst staan diverse vertrouwde gezichten, maar er is ook bewust ruimte gemaakt voor jong talent. 

Al eerder heeft het CDA Rudi van Zandwijk (31) gekozen tot lijsttrekker. De huidige fractievoorzitter uit Genemuiden zal de lijst aanvoeren. Als nummer 2 is de Sluziger Koen Kerssies (44) gekozen. De, in de regio bekende, supermarkt-ondernemer met oog op de samenleving, wil zich inzetten voor de christelijke normen en waarden in de gemeentepolitiek. De nummer 3 van de lijst is de Hasselter Lonneke Jacobs (28), die haar ervaring als zakelijk financieringsspecialist en fractieondersteuner van het CDA Zwolle meeneemt naar Zwartewaterland.

Martijn Riezebosch (40, Mastenbroek), nummer 4 op de lijst, is de enige agrariër in de huidige gemeenteraad en wil graag nog een periode zijn kennis en ervaring van het buitengebied een plek in de gemeenteraad geven. Op nummer 5 staat Arjan Aalbers (27); deze jonge Hasselter werkt als projectleider bij een groot ingenieursbureau en brengt vanuit zijn achtergrond kennis in op het gebied van de woningmarkt en ruimtelijke ordening. Een kennisgebied waarin veel belangrijke beslissingen worden genomen in de komende jaren!

De top-8 van de lijst wordt aangevuld met Sluziger Erik van der Stouwe (45) een bekend gezicht in de recreatiesector in Zwartsluis, Gijsbert van Dijk (41), directeur van banketbakkerij Van Dijk Bakery en Sluziger met hart voor de samenleving en afsluitend Hasselter ‘molenaar’ Evert van der Steege (47), die de huidige CDA raadsleden al jaren bijstaat als ondersteuner in de steunfractie.

De lijst wordt afgesloten met de volgende ‘lijstduwers’: Wieneke Hofland (Zwartsluis), Marco van der Vegte (Mastenbroek), Arend Visscher (Genne), Joop Schraa (Zwartsluis) en Dick Visserman (Genemuiden). Zij zullen de komende jaren hun ervaring aan de nieuw gekozen gemeenteraadfractie van het CDA meegeven. De lijst van het CDA is hiermee een mooie afspiegeling van de lokale samenleving, waarbij er vertegenwoordiging is uit alle kernen en van zowel jong als oud en man en vrouw.

Het CDA presenteert binnenkort het verkiezingsprogramma met daarin de plannen voor een Zwartewaterland waarbij de kracht van de samenleving centraal staat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500