Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stamgasten van Thijs Postma lagen nog net niet met slaapzak voor de deur

Geplaatst op: 15 januari 2022

“De eerste gasten stonden al voor de deur om 12:00 uur, ze lagen er nog net niet in de slaapzak”, grapt Thijs Postma. Vanmiddag opende hij na wekenlange sluiting weer de deuren van café De Sluus. Dat bleef niet onopgemerkt, veel vaste gasten kwamen langs voor een kop koffie of een borrel. 

In het hele land openen veel horeca-gelegenheden vandaag hun deuren. Het is een protest richting het kabinet om het gevoel van onbegrip te tonen dat momenteel overheerst bij veel uitbaters. “Het kookpunt is bereikt. Alles mag open, maar de horeca moet als enige sector de deuren gesloten houden. Ik vind dat we niet ons hele leven moeten laten beheersen door het virus”, zegt Postma.

Het is zaterdagmiddag gezellig druk in zijn onderkomen aan de Schoolstraat. Aan de bar zitten tal van vrijgezellen voor wie De Sluus als hun tweede thuis voelt. “Ik heb twee weken vakantie gehad de afgelopen periode”, zegt Maik (48). “Maar tijdens mijn vakantie heb ik minder mensen gesproken dan de eerste tien minuten hier in het café”, zegt hij. De geboren Fransman ging boodschappen doen bij de Coop toen hij zag dat zijn stamkroeg de deuren had geopend. “Heel fijn om weer even een praatje te kunnen maken en sociale contacten op te doen, dat heb ik enorm gemist de afgelopen weken”, zegt de veertiger die inmiddels zestien jaar in Zwartsluis woont.

Ondertussen benadrukt Postma dat het voorlopig een eenmalige opening betreft: “De gemeente staat het nu oogluikend toe, je moet ook de goodwill behouden. De landelijke afspraak is dat we als horeca om 20:00 uur weer dicht gaan, dat is hier dus ook het geval”, zegt de kroegbaas. En over de opkomst heeft hij ook geen klagen: “Gelukkig is het ook niet té druk, want daar vrees van tevoren wel een beetje voor. Maar het is goed te doen op deze manier, eindelijk kan ik weer het werk doen waar ik zo van geniet.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500