DOVO en Sportclub Genemuiden delen de punten

Geplaatst op: 29 januari 2022

archieffoto: Helmich Lubberts

Na het prima verlopen Marbella uitstapje twee weken geleden, was v.v. DOVO de tweede oefentegenstander van Sportclub Genemuiden in aanloop naar de herstart van de reguliere competitie. De competitie die voor Sportclub Genemuiden start op zaterdag 12 februari a.s. met het uitduel tegen NSC Nijkerk.

Met tweede divisionist v.v. DOVO uit Veenendaal als tegenstander trof Sportclub Genemuiden een goede tegenstander een tegenstander waar de groen- witten de handen meer dan vol aan hadden en die uiteindelijk in een 2-2 eindstand eindigde.

De eerste treffer kwam op naam van v.v. DOVO, het lukte de verdedigers van Sportclub Genemuiden niet om in de 8e minuut de bal adequaat weg te werken. Oktay Öztürk kreeg de bal voor zijn voet en met een hard schot tekende hij de 1-0 aan. Lang mocht DOVO niet van deze voorsprong genieten, na een verre ingooi van Bart Jan Brouwer was het Jens Jurn Streutker die met zijn hoofd de bal bij Rens van Benthem bracht. Vanuit de draai raakte hij de bal en hard door het midden was de DOVO-doelman gezien.

Wat er kort daarna gebeurde had meer weg van een hanengevecht dan voetbal, het deed de scheidsrechter besluiten om een korte afkoelingsperiode in te lassen. Het resultaat na deze afkoelingsperiode was dat de twee kemphanen, Boutzamar en Öztürk niet meer terug keerden.

In het verder verloop van de eerste helft gebeurde er verder niet zoveel meer, beide teams probeerden er wel wat van te maken zonder dat dit echte kansen opleverde.

Na rust was het veel van hetzelfde, Sportclub Genemuiden was en bleef gretig. DOVO had hier schijnbaar moeite mee en het was Sportclub die het grootse gedeelte van de 2e helft de bovenliggende partij was. De groen- witten wisten zelf de leiding te nemen. Een verre inworp van Bart Jan Brouwer richting de zestien was opnieuw de aanleiding tot een treffer, Jens Jurn Streutker zorgde voor chaos waardoor de bal uiteindelijk bij Lars Miedema kwam. Deze wist zichzelf vrij te spelen en de bal in het net te schieten, Sportclub stond met 1-2 voor en dit was niet eens onverdiend te noemen.

Niet veel later was het Osama Ben Kaddour die de wedstrijd had kunnen beslissen, zijn bal ging echter naast.

Het slotakkoord bleek toch voor DOVO te zijn, met een fraai afstand schot bepaalden zij de 2-2 eindstand.

Voor a.s. zaterdag staat er nog geen competitiewedstrijd op het programma, Sportclub Genemuiden speelt dan om 14.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen Broekster Boys die uitkomt in de 1e klasse van het zaterdagamateurvoetbal.

v.v. DOVO – SC Genemuiden 2-2 (1-1).

Scoreverloop: 8. Oktay Öztürk 1-0, 12. Rens van Benthem 1-1, 65. Lars Miedema 1-2, 80. ??? 2-2.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker (46. Jannick de Lange), Bart Jan Brouwer, Ryan van Lente (46. Osama Ben Kaddour), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Martijn Eenkhoorn (46. Ramon Beens), Kay Velda, Noureddine Boutzamar (25. Lars Miedema), Matthias Breman, Sijmon Eenkhoorn (61. William Jansen) , Rens van Benthem (61 Nathan Bos).