Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente start met pubercursus ‘Positief Opvoeden’

Geplaatst op: 1 februari 2022

Hoe voed je je pubers positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus Positief Opvoeden die 15 februari start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen.

Pubers zijn in dit geval tieners in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Met deze cursus wil de gemeente Zwartewaterland ouders de vaardigheden geven om gezonde, evenwichtige tieners op te voeden. Problemen voorkomen en omgaan met ongewenst gedrag: daar geeft deze pubercursus goede handvaten voor.

Positief opvoeden schrijft niet voor hoe ouders moeten opvoeden, maar het biedt ouders eenvoudige en doeltreffende strategieën die helpen bij de opvoeding. De bedoeling is dat pubers zo hun eigen waarden, overtuigingen en wensen ontdekken. En dat zorgt er weer voor dat zij bewuster en positiever in het leven staan en minder snel probleemgedrag zullen vertonen.”

Deze cursus bestaat uit vier avonden en een slotavond van 19.30 tot 21.30 uur “De cursus is voor elke ouder die meer kennis wil over het opvoeden. Deelnemers gaan aan de hand van een werkboek actief zelf aan de slag.

De cursusavonden zijn op 15 februari, 1,8 en 15 maart en 16 mei. Deze worden gehouden in ’t Olde Staduus in Genemuiden van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 15,00 euro. Aanmelden of meer info per mail: a.vandenarend@zwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500