26 april 2024 t’ Olde Staduus

Ruime overwinning voor Sportclub in oefenduel

Geplaatst op: 5 februari 2022

Genemuiden- Sportclub Genemuiden wist ook het laatste oefenduel, in aanloop naar de hervatting van de competitie in de hoofdklasse B winnend af te sluiten. Het Friese Broekster Boys, wat knap tegenstand bood moest in Sportclub Genemuiden uiteindelijk toch zijn meerder herkennen. Het verloor met 4-1, al moet erbij gezegd worden dat dit enigszins geflatteerd is.

Sportclub Genemuiden en Broekster Boys schotelden het redelijk toegestroomde publiek een vermakelijk duel voor, niet dat het allemaal even hoogstaand was maar de beide teams probeerden zo goed als kwaad er iets van te maken. Dit leverde uiteindelijk een score van 5 doelpunten op.

In de eerste helft waren de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, al was het Sportclub die in de beginfase van het duel te toon zette. Dat Broekster Boys in de 18e minuut op voorsprong kwam had Sportclub dan ook geheel aan zichzelf te danken. Door geklungel in de achterhoede was het Broekster Boys wat profiteerde, het was Niels Westerlaan die de bal simpel in zijn bezit kreeg en doelman Hidde Streutker het nakijken gaf.

Dat Sportclub Genemuiden baalde van deze achterstand mocht duidelijk zijn, (al voorkwam Bart Jan Brouwer kort na het eerste doelpunt ternauwernood een 2e treffer) het zette een tandje bij waardoor de gelijkmaker in de 33e minuut viel. Vanuit een vrije trap door Kay Velda kwam de bal op het hoofd van de boomlange Jens Jurn Streutker terecht en tussen twee verdedigers door kopte hij de gelijkmaker binnen.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, zowel Sportclub Genemuiden als Broekster Boys leken zoekende al bleef Sportclub de bovenliggende partij. De kansen die er waren voor de beide teams waren dan ook op één hand te tellen, al kreeg Sportclub Genemuiden wel de beste mogelijkheden.

De inleiding voor de 3e treffer begon bij een uittrap van doelman Sander de Boer, zijn bal werd opgepikt door de schoenneus van Nick Buitink die daarmee de vrije Lars Miedema bereikte. Deze had vrij baan richting het doel en de uitkomende doelman de Boer kon een doelpunt niet meer voorkomen.

Het slotoffensief was ook voor Sportclub Genemuiden, Broekster Boys leek uitgeblust en zag wel in dat de wedstrijd gespeeld was. Kay Velda mocht hiervoor tekenen, hij ontving zijn eigen gegeven bal via Sijmon Eenkhoorn terug en met gevoel schoot hij de bal tussen de rechterdoelpaal en keeper in het net en bepaalde zo de eindstand op 4-1.

Volgende week zaterdag hervat Sportclub Genemuiden de competitie, NSC Nijkerk is in Nijkerk de tegenstander. De aanvang van dit duel is 14:00 uur, dit i.v.m. het ontbreken van een licht installatie.

Scheidsrechter: Max van der Lei
Assistent-Scheidsrechter: Zander Pouls
Assistent-Scheidsrechter: Henk Zwakenberg

Scoreverloop: 18. Niels Westerlaan 0-1, 33. Jens Jurn Streutker 1-1, 61. Kay Velda 2-1, 83. Lars Miedema 3-1, 90. Kay Velda 4-1.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer (40. Nick Buitink), Matthias Breman, Jens Jurn Streutker (62. William Jansen), Arend van de Wetering, Kay Velda, Osama Ben Kaddour (62. Lars Miedema), Ramon Beens (62. Ryan van Lente), Sijmon Eenkhoorn, Rens van Benthem, Noureddine Boutzamar (65. Thijs Dekker).

Basis Opstelling Broekster Boys: Sander de Boer, Hedzer Prins, Abe Koopmans, Sander Jongsma, Niels Westerlaan, Klaas van der Meulen, Ruerd Kloosterman, Jos Regnerus, Hedgar Hoekstra, Piet Wessel Dijkstra, Lucas Peterson.

Verder in de regio:

DESZ nam het vandaag in een oefenduel op tegen tweedeklasser Owios (OverWinnen Is Ons Streven) uit Oldebroek. In het Gelderse dorp kwam de thuisploeg na 36 minuten op een 1-0 voorsprong en met die tussenstand ging men ook de rust in. In de laatste tien minuten van de wedstrijd was het Danny Moorman die de 1-1 scoorde waarmee de wedstrijd werd bepaald.

Sportvereniging Belt Schutsloot’77 mocht het vandaag in de competitie opnemen tegen de Steenwijker Boys. Dat verliep niet zoals gewenst. Ondanks dat de Steenwijkers in de rust slechts met 0-1 voorstonden, liep dat na de pauze uit tot 0-4. Maikel Snel wist vlak voor het eindsignaal het enige doelpunt te scoren voor de Beltigers waardoor een 1-4 eindstand werd genoteerd.

VHK Sint Jansklooster heeft de competitie hervat tegen CSV’28 uit Zwolle. Op sportpark de Monnikenmolen stond de thuisploeg al binnen 35 minuten op een 3-0 voorsprong. Echter was in de 67e minuut niets meer over van die voorsprong. De gasten van CSV kwamen namelijk tot 3-3. De ploeg kwam dankzij Roy Rook met de schrik vrij. In de 72e minuut maakte hij de 4-3, dit bleek uiteindelijk ook de eindstand.