Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Staatssecretaris Van Ooijen en gedeputeerde Boerman op bezoek in Zwartewaterland

Geplaatst op: 12 februari 2022

Staatssecretaris Maarten van Ooijen en Gedeputeerde Bert Boerman maakten afgelopen zaterdag een vaartocht door Zwartewaterland. Samen met een aantal fractieleden van CU-Zwartewaterland bezochten ze de verschillende kernen en gingen ze in gesprek met ondernemers en winkeliers. Ook Genemuiden mocht op een bezoek rekenen. De gesprekken met Genemuider ondernemers gingen onder andere de moeilijkheden in coronatijd, het ondernemersklimaat in Genemuiden en de kracht van lokaal ondernemen.

De eerste stop in Genemuiden was de petroleumkelder, om kennis te nemen van de nieuwe havenplannen. Wethouder Gerrit Knol benoemde hoe het project van de binnenhaven “een mooi voorbeeld is hoe dit in samenwerking met inwoners tot stand is gekomen”. Daarna gingen ze langs De Groene lantaarn voor een gesprek met de Genemuider Ondernemers Vereniging over het ‘Shoplicht’. Een voorbeeld van creatief ondernemerschap dat door andere plaatsen in Nederland is gekopieerd. Jan de Velde sprak zijn grote waardering uit waarop de GOV op innovatieve wijze de coronacrisis te lijf is gegaan

Als laatste brachten de CU-politici een bezoek aan Van Dalfsen’s vernieuwde fietsenwinkel. Na een lange periode van verbouwen en de winkel tijdelijk vanuit een andere locatie te hebben voortgezet, is men blij weer terug te zijn op deze prachtige plaats. Alberdine Kijk in de Vegte is trots op ondernemend Genemuiden en hoopt dat vele inwoners de lokale middenstand blijven steunen. De campagne werd afgesloten bij Brasserie van Dijk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500