Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boxum Installatiegroep zet deur open voor technisch talent

Geplaatst op: 24 februari 2022

(Adv.) Wie toe is aan een nieuwe uitdaging is bij de gebroeders Boxum van de gelijknamige installatiegroep aan de Kampen in Vollenhove aan het juiste adres. Ook mensen die momenteel niet werkzaam zijn in de installatiesector kunnen hun interesse tonen bij Jan en Dick Boxum.

Sinds 2009 staan de broers aan het roer van het familiebedrijf. Samen met 40 collega’s zorgen de ondernemers voor de aanleg en onderhoud van elektrotechniek. Dat betekent niet alleen dat Boxum Installatiegroep nieuwe of verbouwde woningen en bedrijfspanden voorziet van elektrische installaties. Ook is men gespecialiseerd in domotica, beveiligingsinstallaties, zonnepanelen, daglichtsystemen en LED verlichting.

Het bedrijf loopt voorop in de markt en wil dat blijven doen. “Daarom zoeken we nieuwe collega’s. Mensen die de uitdaging willen aangaan om hun technisch inzicht te verbreden, goed gemutst zijn en ’s ochtends op tijd verschijnen, heten we van harte welkom voor een gesprek. Ook vaklieden die al werkzaam zijn in de installatietechniek kunnen bij ons aan de slag als ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging”, vertellen de broers.

Jongeren die naast hun mbo-opleiding graag willen werken, kunnen bij Boxum in Vollenhove een bbl-traject volgen. “Leerlingen die de opleiding volgen tot eerste of tweede monteur gaan dan één dag per week naar school en kunnen vier dagen bij ons betaald aan het werk om intern te worden opgeleid”, zegt Jan.

Nieuwe uitdagingen heeft Boxum Installatiegroep zeker te bieden. Vorige maand kwam het bedrijf in het nieuws met een nieuwe werkwijze. Men plaatst bij nieuwbouw namelijk eerst de meterkast en gaat vervolgens pas aan de slag met het metselen. Een meterkast direct plaatsen zodra de fundering er ligt, zorgt namelijk voor een efficiëntere werkwijze.

In het westen van Nederland werkte Boxum al op die manier. Maar sinds kort hebben ze de werkwijze ook in Noordoost-Nederland geïntroduceerd: “Je kunt het werk grotendeels in de werkplaats doen en dat is voor de monteurs prettiger dan buiten. Bovendien kun je op deze manier sneller werken. Een ander voordeel is dat de bouwplaats beter toegankelijk is.”

Er zijn meer voordelen. Zo wordt het mogelijk al vroeg in het bouwproces de verwarming te plaatsen, waardoor overtollig bouwvocht sneller verdwijnt. En dat heeft weer tot gevolg dat een stukadoor of sanitair installateur sneller aan de slag kan.

Benieuwd naar het hele verhaal achter ‘meterkast vooruit’? Klik hier. Benieuwd naar de mogelijkheden om te werken voor Boxum Installatiegroep in Vollenhove? Bel met 0527 242250 of mail naar info@boxuminstallatiegroep.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500