Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vlag Oekraine hangt in de raadszaal

Geplaatst op: 3 maart 2022

Foto Pieter Polman

In de raadszaal hangt donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering de vlag van de Oekraïne. Daarmee staat Zwartewaterland nog eens stil bij de Russische inval in dat land. Ondertussen zijn de eerste vluchtelingen gearriveerd en anderen zijn onderweg, meldde burgemeester Bilder voor de vergadering.

“Nu we van het juk van de coronamaatregelen zijn bevrijd, hebben we misschien nog veel ergere problemen”, aldus Bilder, die zegt dat de gemeente ‘ruimhartig’ tegenover de vluchtelingen zal zijn. “Ze kunnen rekenen op een warm welkom en een breed draagvlak in onze samenleving.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500