Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Bakker clubkampioen Telefoonboekbiljarten

Geplaatst op: 7 maart 2022

Als opwarmertje voor het aanstaande wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten werd afgelopen zaterdag het clubkampioenschap van HZW in deze bijzondere discipline van de biljartsport gehouden.

25 leden hadden zich voor de eerste editie van deze onderlinge strijd opgegeven. Ook in deze kleinere setting kwamen alle ingrediënten die deze sport zo bijzonder maken weer volop naar voren : Vaardigheid, tactiek, humor en af en toe een beetje geluk.

Na een voorronde van 2 poules plaatsten zich de beste zes spelers zich voor de winnaarscompetitie. De overige spelers gingen naar de verliezersronde. Opvallend was dat de huidige wereldkampioen, Klaas van den Berg, zich niet in de strijd om het podium wist te mengen. Met Jan Bakker kreeg het toernooi een verdiende winnaar. Harwold Bonthuis pakte een knappe tweede plaats, terwijl het brons naar Siebren van Dalfsen ging.

In de verliezersronde was uiteindelijk René Bonthuis de beste.  De 78-jarige Harm Sterk ging er met het zilver vandoor, net voor Harm van de Kolk.

De vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement, dat in de voor deze sport zo kenmerkende gemoedelijke sfeer plaatsvond. Het is nu al wel zeker dat dit toernooi op de kalender blijft staan. Op 14 mei vindt in ‘de Rank’ de vijfde editie van het wereldkampioenschap plaats. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Via Genemuiden Actueel zult u nader op de hoogte gehouden worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500