Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe vrijwilligers naar Polen om kookploeg af te lossen

Geplaatst op: 7 maart 2022

Dinsdag komt een ploeg van vijf nieuwe vrijwilligers naar de grens van Polen met Oekraïne om daar maaltijden te gaan maken vluchtelingen. Sinds donderdag staat er een groep van 10 mensen uit Genemuiden die iedere dag enkele duizenden mensen voorziet van een warme hap. 

Maandag was, vergeleken met zaterdag en zondag, een iets minder drukke dag. “Alsnog rijen van 20 meter, maar later op de dag werd het beter behapbaar”, vertelt Gert Jan Brouwer. “Morgen komen vijf andere mensen ons aflossen. Acht personen uit de huidige ploeg gaan dan weer terug naar Genemuiden en twee blijven hier in Polen om de nieuwe groep in te werken.”

“Van het gedoneerde geld hebben we onder andere een halve vrachtwagen vol mandarijnen en grapefruit gekocht. De 7000 kilo vlees van Fuite slinkt snel. Alle biefstuk is bijna op en daarom stappen we nu over op kip. Er blijft continu veel vraag naar maaltijden, per uur (!) komen er ruim 1500 vluchtelingen binnen op deze doorstroomlocatie”, zegt Brouwer.

Zondag en maandag verliep het werk soepeler dan de dagen daarvoor. Het tiental vertelt per telefoon beter op elkaar te zijn ingespeeld. Ook heeft de ploeg twee nieuwe frituurpannen ontvangen van iemand die ook met een foodtruck naar Polen is afgereisd. Dat komt de helpende handen goed uit, want de nieuwe vrijwilligers die woensdag komen nemen ook hamburgers, broodjes en friet mee.

Lees hier ook de eerdere verhalen die Genemuiden Actueel schreef over de kookploeg. Doneren kan via deze link.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500