Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huidige coalitie gaat de onderhandelingsfase in

Geplaatst op: 8 april 2022

De gesprekken over de vorming van een nieuwe coalitie verlopen positief. “We zien allemaal voldoende aanknopingspunten om de volgende fase in te gaan”, aldus SGP’er Maarten Slingerland, die als lijstrekker van de grootste partij de gesprekken leidt.

Na de verkiezingen van 21 maart kwamen de lijsttrekkers van de zes partijen in de gemeenteraad bijeen. SGP-lijsttrekker Maarten Slingerland sprak toen de intentie uit om voortzetting van de huidige coalitie met ChristenUnie en PvdA te verkennen. Daarna volgden verkennende gesprekken tussen de drie partijen.

Gisteravond informeerde Slingerland de lijsttrekkers over de voortgang van deze gesprekken. Hij noemde die positief. “Alle drie de partijen hebben het vertrouwen naar elkaar uitgesproken en willen de huidige samenwerking voortzetten. Ook op de inhoud is er voldoende basis om de volgende fase in te gaan. Daarin gaan we inhoudelijk verder met elkaar in gesprek om te komen tot een coalitieakkoord waarin SGP, ChristenUnie en de PvdA zich herkennen.”

Hieruit volgt een concept-coalitieakkoord. Alle partijen in de gemeenteraad krijgen vervolgens de gelegenheid om hierop toevoegingen te doen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500