Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raad de waarde van tapijt voor het goede doel

Geplaatst op: 8 april 2022

Wat is de waarde van een handgemaakt Perzisch tapijt, in 1950 gemaakt door de Baluchistan nomaden? Door die vraag te beantwoorden maken belangstellenden kans om het unieke tapijt te winnen. De tapijtactie is onderdeel van de actiedag op ZwartewaterFM.

Tussen donderdag en zaterdag kunnen mensen via de site van de omroep een gokje wagen wat het tapijtje waard is. “We hebben een taxatierapport aanwezig, het betreft een erg zeldzaam exemplaar”, vertelt Sluziger Rob van der Spek. De taxateur en voormalig tapijthandelaar stelt het antieke kleed beschikbaar voor de actie.

Via de site kunnen mensen meedingen om het tapijt. Men kan voor 5,00 euro de waarde raden. Wie het dichtste bij zit, wint het historische tapijtje.

Meedoen kan door het formulier op de site in te vullen. In plaats van ‘artiest’ schrijft degene ‘tapijt’ op. In het vakje ‘titel’ kan men een gooi doen naar de taxatiewaarde. De opbrengst gaat, net als de gehele actiedag op de radio, naar de mobiele keuken aan de grens met Oekraïne. Daar worden vluchtelingen voorzien van maaltijden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500