Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jannick de Lange tijdelijk naar DESZ en Thijs Dekker verlengt

Geplaatst op: 28 april 2022

Foto: Helmich Lubberts

Thijs Dekker verlengt bij Sportclub maar kende een zeer ongelukkige start bij de club (hij brak tijdens de eerste training zijn middenvoetsbeentje) waardoor hij de eerste seizoenshelft nauwelijks speelminuten kon maken. Er is daarop bij zijn rentree dan ook afgesproken het evaluatiemoment naar achter te schuiven.

De afgelopen weken is gebleken dat zowel Thijs, de staf van Sportclub 1 als de TC zeer tevreden zijn over de ingezette weg ware het niet dat een verlenging lastig werd omdat met het aantrekken van speler Yoran Popovic de selectie in principe al rond was voor het nieuwe seizoen.

“Echter door het recente vertrek van Ramon Beens naar WVF alsmede het feit dat we Jur van Dalfsen de tijd willen geven om goed te herstellen en dat we hem niet geforceerd willen brengen, zal het defensieve middenveld voor het komende seizoen minder goed bezet zijn. Vandaar dat besloten is om het contract van Thijs Dekker te verlengen met een jaar. Hiermee heeft SC Genemuiden de selectie (behoudens de spelers die wellicht doorstromen vanuit het 2e of de JO19) voor komend seizoen rond”, aldus de TC van de vereniging.

Voor Jannick de Lange is gekeken naar de mogelijkheid om meer speelminuten in een eerste elftal te maken. Omdat buurman DESZ op zoek was naar een nieuwe doelman is in goed overleg besloten om Jannick voorlopig voor een jaar uit te lenen aan de club uit Zwartsluis zodat hij zich daar verder kan ontwikkelen. De vacante positie die hierdoor ontstaat, zal intern ingevuld worden.

Jasper Tuinman (nu nog 1e jaars JO19-1) traint momenteel met de eerste selectie mee maar blijft voorlopig zijn wedstrijden gewoon bij JO19-1 blijven spelen. Het is de bedoeling dat hij straks structureel mee zal trainen met het eerste elftal en dat hij ook onderdeel van de eerste selectie uit zal maken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500