Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koningsnacht-snacks leveren bijna 2500 euro op

Geplaatst op: 28 april 2022

Projectleider Niek Brouwer krijgt de cheque overhandigt door initiatiefneemster Erna Beens

Een idee wat spontaan ontstond, is uitgemond in een daverend succes. Ter ondersteuning van het project ‘Genemuiden aan de grens’, kwam het idee op om op de avond en nacht voorafgaand aan Koningsdag een snackcorner te openen op het havenplein in het centrum van Genemuiden. De opbrengst hiervan zou in zijn geheel ten goede komen aan de patatbakkers, die op dit moment nog steeds in Warschau heel goed werk verrichten.

Een groep vrijwilligers, waarvan velen op locatie in Polen zijn geweest was snel gevonden. Een planning werd gemaakt en de benodigdheden aangeschaft, zodat deze vrijwilligers op koningsavond direct van start konden gaan.

“We hebben het geweten, overweldigend was het. De broodjes hamburger en frikandel, al dan niet met een sausje vlogen de toonbank over. Ook vrije giften werden gegeven. Bij elkaar opgeteld leverde dit een prachtig bedrag op van € 2.440,65. Namens de Ukrainse bevolking bedankt hiervoor”, aldus de initiatiefnemers.

Doneren voor de voedselkraam aan de grens kan hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500