Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzamelingsactie Voedselbank succesvol verlopen

Geplaatst op: 30 april 2022

Voedselbank Zwartewaterland is blij met de opbrengst van de inzamelingsactie van houdbare producten. Zaterdag 23 april is de actie gehouden bij de supermarkten in Zwartewaterland. In Genemuiden was dat bij de Boni, Aldi en Albert Heijn, in Zwartsluis bij de Coop en in Hasselt bij de Jumbo en de Boni.

De actie verliep op dezelfde manier als voor de coronatijd. Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt door de vrijwilligers van de Voedselbank, waarop de benodigde producten stonden. Per supermarkt was dit verschillend om te voorkomen dat te veel dezelfde producten ingezameld zouden worden.

De supermarkten hadden een kraampje gemaakt waarop de te doneren producten stonden en waaruit klanten keuzes konden maken. Na het afrekenen bij de kassa konden de producten in de daarvoor bestemde winkelwagen worden geplaatst. Vrijwilligers van de Voedselbank haalden vervolgens de volle winkelwagens op om die naar hun eigen magazijn te brengen.

De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie succesvol werd. Het resultaat was fantastisch met een opbrengst die groter was dan ooit. Na het legen van de collectebussen bleek dat er ook financieel ruimhartig (bijna € 1.000) was geschonken.

De Voedselbank Zwartewaterland wil dan ook alle gulle gevers, de supermarkten en de vele vrijwilligers die zich belangeloos voor deze actie hebben ingezet, hartelijk danken. Voorzitter Jan Timmerman: “Het is fijn dat het belang van de Voedselbank zo breed wordt ingezien en gedragen. Het toont de solidariteit in onze gemeente Zwartewaterland, ook in deze periode waarin veel mensen zelf op hun uitgaven moeten letten”. Inzamelingsacties blijven echter hard nodig, aldus de organisatie, gezien de toename van het aantal gezinnen dat noodgedwongen de stap naar de Voedselbank moeten maken. Doneren blijft mogelijk: IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 ten name van Stichting Voedselbank Zwartewaterland. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500