29 maart 2024 t’ Olde Staduus

Feyenoord knikkert sportclub uit nacompetitie

Geplaatst op: 11 juni 2022

Het seizoen 2021-2022 zit erop voor Sportclub Genemuiden, de wedstrijd in de nacompetitie tegen SC Feyenoord eindigde in een 3-1 overwinning voor de Rotterdammers. De 1-0 overwinning in het thuisduel werd hiermee tenietgedaan waardoor Feyenoord doorgaat in de nacompetitie.

Feyenoord en Sportclub Genemuiden waren in de 1e helt redelijk aan elkaar gewaagd. Al was het de thuisploeg die over de gehele 1e helft een licht overwicht had. Het spel golfde in het begin wat op en neer en beide teams wisten amper kansen te creëren.

Dat de thuisclub op een 1-0 voorsprong kwam was dan ook meer geluk dan wijsheid. Nadat Doelman Streutker het eerste schot van Merlind Lajci nog wist te pareren was het Jeffrey Duijnstee die in de rebound alsnog de 1-0 binnen schoot en doelman Streutker het nakijken gaf.

SC Genemuiden kon daar niet zoveel tegenoverstellen. Zo ging een bal van Rens van Benthem voorlangs en leverde een schot van Kay Velda ook geen doelpunt op. In de 29e minuut was het SC Feyenoord die een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de 2-0 op het scorebord te deponeren, Fanny Waandels kreeg wel heel erg veel ruimte maar gelukkig voor Sportclub faalde hij in de afwerking.

Voor rust zou Genemuiden niet tot scoren komen. Een bal van Osama Ben Kaddour, na aangeven van Rens van Benthem was eigenlijk de enige mogelijkheid die Sportclub voor rust nog zou krijgen. Zijn bal ging echter ruim naast.

Na rust wist Sportclub Genemuiden wat het te doen stond, de 2-0 achterstand stond weliswaar op het scorebord maar één treffer zou alles weer doen veranderen. Sportclub begon gretig aan de 2e helft, het had zich nog niet bij de achterstand neergelegd en ging duidelijk op jacht naar een treffer. Deze dadendrang werd in de 67e minuut beloond. De afscheidnemende Lars Miedema zorgde na een voorzet van Nick Buitink voor de aansluitingstreffer. De 1-2 van zijn voet deed de hoop bij Sportclub Genemuiden weer leven, een verlenging was bij deze stand gewaarborgd en nog een treffer zou Sportclub in veilige haven brengen.

Zover zou het helaas niet komen, want het was Jeffrey Duijnstee die aan alle illusies van de groen-witten een einde maakte. In de 72 minuut vergrote hij de marge opnieuw en bezorgde hij Feyenoord met zijn 2e treffer definitief het vervolg van de nacompetitie. Voor Sportclub Genemuiden was het klaar, de tijd die nog restte bleek onvoldoende om nog iets aan de stand te verwerken.

Door de 3-1 nederlaag zal Sportclub Genemuiden in het seizoen 2022-2023 opnieuw zijn opwachting gaan maken in de hoofdklasse B van het zaterdagamateurvoetbal.

SC Feyenoord – SC Genemuiden 3-1, (2-0).

Scheidsrechter: Dhr. M.A. de Bruijn
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J.J. van der Ley
Ass. Scheidsrechter: Dhr. J. Pleijte
Vierde Official: Dhr. R. Wiedijk

Toeschouwers: 450

Scoreverloop: 13. Jeffrey Duijnstee 1-0. 42. Obiku Junior 2-0, 68. Lars Miedema 1-2, 74. Jeffrey Duijnstee 3-1,

Gele kaart: 15. Jeffrey Duijnstee, (SC Feyenoord) 10. Jens Jurn Streutker, 68. Arend van de Wetering (SC Genemuiden).

Opstelling SC Feyenoord: Bradley van der Meer, Jordy Dobber, Sandin Avdic, Jerry Tieleman, Tom Pruijsers, Samet Dag, Khalid Rahli, Fanny Waandels, Obiku Junior (90. Kevin Versteeg), Jeffrey Duijnstee, Merlind Lajci (86. Joost van Tongeren).

Opstelling Genemuiden: Hidde Streutker, Nick Buitink, Ryan van Lente (76. Matthias Breman), Jens Jurn Streutker, Arend van de Wetering, Kay Velda, Lars Miedema,Thijs Dekker (86. Sijmon Eenkhoorn), Osama Ben Kaddour, Bart Jan Brouwer (63. Nathan Bos), Rens van Benthem.