Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lute, al 50 jaar een vertrouwd gezicht bij Buitink Schilders

Geplaatst op: 11 juni 2022

Op 12 juni 1972 komt een klein mannetje van net geen 15 jaar aangefietst. Hij woont op ’Het Land Veno’ en heeft net zijn LTS-diploma op zak. Hij is dolgelukkig, want hij is aangenomen door Jan Buitink als leerling-schilder.

Lute Schurink, want zo luidt zijn volledige naam, kan op dat moment nog niet weten dat hij enkele jaren later zijn vrouw Tiny zal ontmoeten en dat hij op 10 juni 2022 maar liefst 45 jaar getrouwd zal zijn met haar. Op 17 juni 2022 viert hij ook nog eens zijn 65e verjaardag (nog een reden voor feest!), maar wat er écht uitspringt is dat hij op 12 juni 2022 zijn prachtige en gedenkwaardige 50-jarige jubileum bij Buitink Schilders mag vieren. Zijn wilde haren is hij inmiddels wel (letterlijk) kwijt, maar als uitvoerder bij het schildersbedrijf dat hem zo na aan het hart ligt, voelt hij zich nog altijd als een vis in het water.

Voor dag en dauw is hij dagelijks op pad en hij rijdt daarbij het hele land door en nog altijd heeft Lute de overtuiging dat hij de beste en de snelste is. Bij zijn 25-jarig jubileum werd hem dit door collega Jan Timmerman fijntjes onder de neus gewreven door hem het lied ’Het Is moeilijk bescheiden te blijven’ toe te zingen.

We laten Lute voorlopig maar gewoon in die waan dat ie de beste is, want dat heeft ie wel verdiend. Maar eerlijk: Lute, wat zou Buitink Schilders zijn zonder jou? Maar voorlopig zijn ze nog niet van je af, al ben je heel langzaam wat aan het afbouwen door (in principe) niet meer te werken op de vrijdagen. Wen zo maar langzamerhand aan je welverdiende bijna-pensioen! Van harte gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal en nog veel gezonde en gezegende jaren toegewenst!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500