Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe site maakt gemeentelijke werkzaamheden inzichtelijk

Geplaatst op: 15 juni 2022

Projecten waar de gemeente Zwartewaterland op dit moment aan werkt of op een later moment mee gaat starten, zijn vanaf nu te raadplegen op de nieuwe website ‘Zwartewaterland in zicht’. “Hiermee willen we op een laagdrempelige manier onze inwoners en bezoekers meenemen in de grote hoeveelheid werkzaamheden die wij uitvoeren om de leefomgeving op peil te houden”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.  

Van versteviging van kades tot vervanging van verkeersborden en van vernieuwing van riolering tot herbestrating van dorpspleinen. Dagelijks werkt de gemeente aan de openbare ruimte, die uit duizenden objecten bestaat.

Alle werkzaamheden te vinden op één plek

Met de nieuwe website ‘Zwartewaterland in zicht’ presenteert de gemeente deze activiteiten nu overzichtelijk op één site. Op de site is onder meer informatie te vinden over nieuwe speel- en sportlocaties. Ook staat er informatie over de aanpak van wegen. Verder is te zien waar de gemeente werkt aan het verbeteren van het rioolstelsel en is de voortgang te volgen van de werkzaamheden voor het openbaar groen.

Interactieve kaart

Op de homepage staat een interactieve kaart van de gemeente Zwartewaterland, waar gekleurde icoontjes duidelijk maken in welke kern werkzaamheden gepland staan of uitgevoerd worden.

Wie het icoontje aanklikt, krijgt meteen meer info zoals de fase van de werkzaamheden, de start- en opleverdatum. Ook kan de bezoeker doorklikken naar een projectpagina met alle achtergrondinformatie. De verschillende icoonkleuren maken duidelijk om welk soort werkzaamheden het gaat: groenvoorziening, infrastructuur, kabels en leidingen, klimaatadaptatie, waterbouw en openbare voorzieningen.

Fijn en leefbaar

“Als gemeente doen we veel om onze openbare ruimte op niveau te houden”, vertelt wethouder Slingerland. “Dat willen we graag laten zien. Daarom hebben we de website ‘Zwartewaterland in zicht’ gelanceerd. Zo weten inwoners en bezoekers altijd waar we werken en waarom.”

Op den duur kun je via deze site ook makkelijk zien wanneer bijeenkomsten worden gehouden om mee te kunnen denken over ontwikkelingen. Slingerland: “Uiteindelijk hebben we samen hetzelfde doel: een fijn en leefbaar Zwartewaterland.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500