Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schippersechtpaar meert aan in binnenhaven voor huwelijk

Geplaatst op: 18 juni 2022

Foto: Thirza Eenkhoorn

Voor het schippersechtpaar Joël Sondorp en Luisa Brocke vormt Zwartewaterland vandaag het decor van hun huwelijk. Vanmorgen stapten ze bij het Botterhuus in Zwartsluis aan boord van een versierde sloep om vervolgens de plechtigheden voor te zetten in Genemuiden. 

“De afgelopen drie jaar was Zwartsluis de plek waar Luisa en ik elkaar altijd troffen. Zij werkte op de Bruine Vloot en ik voer met een binnenvaartschip tussen Meppel en Amsterdam”, vertelt Joël. Ondanks dat hij en zijn van oorsprong Duitse vrouw dus niet in Zwartewaterland wonen, vieren ze er vandaag wel hun huwelijk. 

“Genemuiden was een perfecte locatie omdat je alles in één omgeving hebt. We kunnen zowel de kerkdienst, het burgerlijk huwelijk als het feest in het centrum van Genemuiden houden”, zo vertelt het schippersechtpaar. Inmiddels heeft Luisa haar baan binnen de Bruine Vloot opgezegd zodat ze aan boord kan stappen van ‘Roos’, het schip waar de bruidegom op vaart. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500