Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Afval scheiden op de Biestemerk

Geplaatst op: 10 oktober 2022

Archieffoto Erik Eenkhoorn

Bezoekers van de Biestemerk kunnen volgende week dinsdag meedoen aan het Terugwinnaars-afvalscheidingsspel. Dat is een spel waarbij deelnemers een krat met producten zo snel mogelijk op de juiste manier scheiden. Het is onderdeel van de #Terugwinnaars-campagne van ROVA en Gemeente Zwartewaterland.

Met de campagne willen beide partijen de afvalscheiding in Zwartewaterland verder verbeteren. Nu stoppen inwoners afval soms in de verkeerde container. Dat is jammer omdat afval dan minder geschikt is als grondstof en niet kan worden gerecycled tot nieuwe producten. Bovendien zijn de kosten van de afvalverwerking op deze manier veel hoger.

#Terugwinnaars

Onderdelen van de campagne #Terugwinnaars zijn onder meer advertenties en social media berichten. Ook ontvingen inwoners van Zwartewaterland een folder. Daarin staat een duidelijke uitleg over wat in de containers voor gft (groente-, tuin- en fruitafval) en pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons) moet. De campagne heeft succes: ROVA haalt steeds meer containers op met goed gescheiden gft en pmd.

Kraam op de Westerkaai

Met het afvalscheidingsspel brengen ROVA en Gemeente Zwartewaterland de regels ook weer onder de aandacht. Deelnemers krijgen voor elk voorwerp dat in de juiste container belandt, een punt. De deelnemers met de meeste punten en de snelste tijd mogen zich de ‘Terugwinnaar van de dag’ noemen. Ze ontvangen bovendien mooie prijzen. Meedoen? Bezoek dan de kraam van de ROVA die op de Westerkaai staat.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500