Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dag 7, centrum Poltava

Geplaatst op: 21 november 2022

De Genemuider patatkraam is weer in Oekraïne. Maandag zijn de vier vrijwilligers in alle vroegte gaan rijden. Helmich Lubberts houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen via zijn verslagen.

Dag 7, centrum Poltava

Het is bijna niet voor te stellen, na vandaag hebben wij er al een volle week in Oekraïne op zitten. De dagen vliegen aan ons voorbij.

Non-stop gaan wij door en ook de dag van vandaag is daar geen uitzondering op. Het straatbeeld doet wel rustiger aan dan andere dagen, dit komt ongetwijfeld doordat het zondag is. Gelukkig is het droog, al zou dit niet lang zo blijven. Koning Winter lijkt hier al in aantocht te zijn en zou in het verdere verloop van de dag net als eerder deze week al wat van zich laten zien in de vorm van natte sneeuw.

Om deze zondag goed beslagen ten ijs te komen moest eerst de voorraad aangevuld worden. Twee van ons vieren gingen dan ook richting de opslagloods waar wij gisteren de goederen hadden opgeslagen. De andere twee bleven bij de patatwagen achter om daar de boel op te starten.

Net als de andere dagen werd er een keuze gemaakt welke producten wij vandaag gingen uitdelen. Een aardappel product, werd net als alle andere dagen aangevuld met een snack. Wij waren er ondertussen al wel achter gekomen dat koude knakworstjes net zo goed in de smaak vielen dan warme, de keuze was dan ook snel gemaakt om deze met blik en al uit te delen. Dit scheelde ons een hoop extra werk.

De aanloop was weer groter dan de dag ervoor, gezichten van gisteren maar ook wel nieuwe. Doordat het drukker was ontstonden er buiten toch wel lichte irritaties, dit deed ons zelfs besluiten om halverwege de dag een afkoelingsperiode in te lassen door de klep van de patatkraam voor een korte periode te sluiten.

Om de druk op de patatkraam enigszins weg te halen, werd er ook buiten met behulp van vrijwilligers producten uitgedeeld. Vooral fruit deed het goed en natuurlijk hadden wij ook voor de allerkleinsten weer een attentie.

Door de grote aanloop waren wij eerder dan verwacht door onze voorraad heen, om deze nog aan te vullen was eigenlijk geen optie. Wij besloten dan ook om er voor deze zondag een punt achter te zetten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500