Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hengelsporters klaar voor bloeiende toekomst dankzij nieuw clubhuis

Geplaatst op: 25 november 2022

Het onderkomen van de 700-leden tellende vereniging werd op ludieke wijze geopend. (Foto: Pieter Polman)

“Het voelt geweldig. Ik kan me haast nog niet voorstellen dat dit nu ons nieuwe clubhuis is”, zegt Jan Beens. Zo blij als een kind loopt hij door het gloednieuwe onderkomen van de hengelsportvereniging. Vanmiddag werd het clubhuis namelijk officieel in gebruik genomen.

Dat honk diende jarenlang de toneelvereniging, maar nadat deze werd opgeheven had de visclub daar wel oren naar. Het onderkomen werd dus overgedragen en ook de gemeente stond daar als grondbeheerder positief tegenover.

Gerrit Eenkhoorn heeft de visvereniging uit zien groeien tot wat het nu is. Als 12-jarige jongen was hij halverwege de jaren ’50 een van de eerste leden. “Er was een aantal vissers in Genemuiden die zich destijds hebben verenigd om viswater in beheer te krijgen. Toen was er al veel jeugd bij. Al snel werden wedstrijden gehouden aan de Veerweg en zo groeide de vereniging verder”, vertelt Eenkhoorn over de beginjaren van de hengelsportvereniging.

Vismeester Paul van der Ploeg is blij met de nieuwe stek. Hij maakt jeugd enthousiast voor het vissen en daarbij helpt een nieuw onderkomen: “Hier kunnen we jongeren niet alleen verwelkomen, maar het is de bedoeling dat we ook korte lessen gaan geven. Deze winter benaderen we de Genemuider scholen om ze een dagje bij de vereniging aan te bieden. De eerste klas heeft inmiddels toegezegd en zij komen hier in het voorjaar een dag van alles leren over de hengelsport.”

Dat het nieuwe clubhuis een epicentrum wordt van de hengelsport, blijkt ook uit de woorden van voorzitter Beens. “We willen hier namelijk ook lezingen gaan geven en vergaderingen beleggen.” Maar hoe krijg je zo’n gloednieuw onderkomen financieel voor elkaar? Heeft een lid soms een gevulde kluis opgevist? “We hadden een leuk spaarpotje, maar veel hebben we te danken aan het lokale bedrijfsleven. Dat verraste ons. Als leden aanklopten bij bedrijven voor een gift of materiaal, deed niemand kinderachtig. Dat is Genemuiden”, besluit de voorzitter tevreden.

De nieuwe plannen van de hengelsportvereniging liggen inmiddels alweer op tafel. Ze willen de visvijver uitbaggeren en nieuwe steigers aanleggen. Dat kan mede dankzij een gulle gift van stichting Meros (Fonds Groothuis Bouwgroep).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500