Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Is wantrouwen de motor om college te controleren?’

Geplaatst op: 2 december 2022

(Ingezonden brief) De coalitie is zeer teleurgesteld over het opzeggen van het vertrouwen in wethouder Rietman door de fracties van BGZ, CDA en VVD. We hebben als raad een controlerende taak op basis van de kaders die we samen afspreken. Nu is er op basis van veel opgevraagde documenten een beeld geschetst, wat niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Bovendien is er weinig ruimte voor hoor en wederhoor, omdat de aangedragen mails uit de context worden getrokken. Daar is geen verdediging tegen opgewassen. Op deze wijze lijkt de inzet eerder op het wegsturen van de wethouder dan op het uitoefenen van de controlerende taak van de gemeenteraad.

Als coalitie maken wij ons zorgen. Blijft de gemeente op deze wijze bestuurbaar als het wantrouwen de motor is om het college te controleren? Wij als coalitie blijven daarom ook volledig achter onze wethouder Rietman en het college staan.

We staan voor één van de moeilijkste verandering aller tijden. Rietman heeft zich in het dossier energietransitie als een bekwaam wethouder getoond. Een wethouder die te vertrouwen en deskundig is en inderdaad niet zonder fouten is. Maar de vraag is hoe wil je besturen?

De coalitie kiest duidelijk een geheel andere koers dan de oppositie. Controleren zeker, maar uit vertrouwen met oog op bestuurbaarheid van onze gemeente en voor het welzijn van alle inwoners. In een gedegen afweging waarin alle stemmen worden gehoord.

De fractievoorzitters van de coalitie:

Klaas Huisbrink(SGP), Tamme Spoelstra (CU) en Diederik Hoekman (PvdA).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500