Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 maart 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe namen gezocht voor Bogerman- en Calvijnschool

Geplaatst op: 6 februari 2023

Met ingang van volgend schooljaar gaan de drie Hervormde scholen in Genemuiden fuseren. Medio juli zal de Maarten Lutherschool, de oudste Hervormde school, haar deuren sluiten. De drie Hervormde scholen gaan verder als twee kindcentra: aan het Taghof (nu nog Johannes Calvijn) en de Fazant (nu nog Johannes Bogerman). Op de gevels van de beide kindcentra prijken straks nieuwe namen.

Om tot die nieuwe namen te komen, wordt iedereen die mee wil denken uitgedaagd. Adjunct directeur Roelof van der Rhee: “Er zijn voor de nieuwe namen twee criteria: allereerst moeten ze een link hebben met de christelijke identiteit van de kindcentra. Ook moeten ze niet los van elkaar staan, maar een verbinding aantonen. Met deze criteria mag een ieder zijn of haar inzending doen. De winnaar zal worden beloond met een cadeaucheque van 50,00 euro.”

De huidige scholen en toekomstige kindcentra uit Genemuiden maken deel uit van scholengroep IJsselrijk, een bestuursstichting van scholen uit de regio Noord-Veluwe en IJsselmond met christelijk onderwijs en de Bijbelse boodschap als basis voor het leven.

Mensen die een goed idee hebben voor de namen van de kindcentra, kunnen dat via deze link doorgeven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500