Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Één jaar De Stadskamer: ‘Ontvangst Hasselt voelde als warme deken’

Geplaatst op: 28 maart 2023

(Adv.) Het eerste jaar is voorbijgevlogen aan De Markt. Eet en Drinkerij De Stadskamer opende 16 maart 2022 voor het eerst de deuren in Hasselt. Sindsdien was er altijd gezelligheid, gastvrijheid en goed eten en drinken. “Vanaf het begin zitten we vol in de weekenden. Het voelt als een warme deken zoals we door Hasselt zijn ontvangen”, vertellen eigenaren Fred en Bea Lassche.

Vanuit alle hoeken heeft het duo vernomen dat zij met De Stadskamer een welkome toevoeging zijn voor het Hasselter horecabestand. Fred: “Natuurlijk zagen wij ook de kansen, met de mooie locatie, het topterras en de groeiende stroom toeristen hier. Maar wat mij echt heeft verrast is de cultuur van uit eten gaan in de winter.” Want naast de vele bezoekers in de lente en de zomer, wisten gasten uit Hasselt en omliggende plaatsen ook in de koudere maanden De Stadskamer te vinden. “Goede mond tot mond-reclame heeft daarin sterk geholpen. Ook vanuit Stadshagen komen steeds vaker gasten”, vertelt Fred die graag veel eer toeschuift naar chef-kok Romy. “Zij is heel belangrijk voor mij door steeds een aantrekkelijke kaart te maken, waar onze gasten voor terugkomen. De bavette met chimichurri was een afgelopen winter een echte hardloper.”

Voor de lente en zomer is net de nieuwe kaart in gebruik genomen met een heel speciale hotdog als lunch en de overheerlijke vitello tonnato. Fred: “En onze risotto’s springen er uit, nu met een zwarte truffelsaus met paddestoelen. Ook om de warmgerookte zalm konden we niet heen, dus die staat weer op de kaart.” Naast de gerechten is ook de wijnkaart vernieuwd en zijn er lekkere cocktails en alcoholvrije mocktails te bestellen.

Fred: “Wij zijn trots op ons hele team en het bedrijf wat wij het afgelopen jaar hebben neergezet. Wij hebben met zijn allen enorm veel zin in het komende seizoen. Vorige week is alles voorzien van een mooie laag verf, dus ook de buitenkant straalt weer. Laat het mooie weer maar komen!”

Kijk hier voor de volledige nieuwe kaart van Eet & Drinkerij De Stadskamer.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500