Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Buren naar rechter voor kleinere ‘Parkwachter’

Geplaatst op: 30 maart 2023

De omwonenden Visscher, Bruggeman en Vos willen dat het appartementencomplex ‘De Parkwachter’ in Hasselt kleiner wordt dan nu het plan is. Dat dwongen ze vandaag af bij de bestuursrechter in Zwolle. Het is de bedoeling dat het Genemuider bedrijf Koraal Vastgoed daar een gebouw neerzet met 17 appartementen. Volgens de drie buren is hen 15 jaar geleden toegezegd dat er hooguit 14 appartementen in het complex komen.

De buren willen dus een kleinere ‘Parkwachter’, ondanks dat twee van hen in het verleden al gecompenseerd zijn met 20.000 euro vanwege ‘planschade’. Ze beroepen zich op oude afspraken tussen hen en een voormalig ambtenaar van de gemeente Zwartewaterland. “Ons is ook toegezegd dat er in Om de Weede maximaal twee woontorens gebouwd zouden worden. Dit is al de derde”, aldus het teleurgestelde drietal.

Ze hopen dat de oude afspraken tussen hen en de gemeente weer gaan gelden, zodat het appartementscomplex lager en kleiner wordt. Rien Heutink van Koraal Vastgoed wil dat er eindelijk duidelijkheid komt in de soap, zodat gestart kan worden met de verkoop. “Want er staan 150 belangstellenden op de lijst voor deze appartementen.” De rechter doet binnen zes weken uitspraak over het besluit van de gemeente Zwartewaterland om hier toestemming te geven voor de bouw van 17 appartementen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500