Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Collecteweek Fonds Gehandicaptensport

Geplaatst op: 1 april 2023

In Genemuiden en Hasselt gaan komende week ongeveer 100 collectanten op pad om te collecteren voor het Fonds Gehandicaptensport. Vijftig procent van de opbrengst van deze collecte is bestemd voor zwemvereniging Ons Zwemuurtje in Genemuiden.

Zwemvereniging Ons Zwemuurtje is een vereniging voor mensen met een beperking. Spelenderwijs proberen vrijwilligers de conditie van deze zwemmers op peil te houden. Hierbij staat samenzijn en gezelligheid voorop. Elke zaterdagmorgen wordt er gezwommen in het zwembad van Genemuiden.

De landelijke organisatie Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke als een verstandelijke beperking. Ze stellen subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk. Deze organisaties kunnen dit gebruiken voor de aanschaf van speciaal sport en spelmateriaal en realisatie van specifiek bouwtechnische aanpassingen.

Het is ook mogelijk om online te doneren, dat kan hier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500