Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Avondvullend programma over 75 jaar ‘Ons Genoegen’

Geplaatst op: 17 april 2023

SCEG houdt vrijdag 21 april een herinneringsavond aan de voormalige Genemuider muziekvereniging Ons Genoegen. Deze maand is het  precies 100 jaar geleden dat dit korps werd opgericht. 25 Jaar geleden, in april 1998, werd het bij gebrek aan muzikanten, helaas opgeheven. Ter herinnering aan haar 75-jarig bestaan wordt er op vrijdag 21 april in de Overtoom een avond vol herinneringen aan dit legendarische orkest gehouden.

Ons Genoegen nam gedurende haar bestaan in de Genemuider samenleving een prominente plaats in. Veel Genemuidenaren zullen zich nog herinneren hoe het korps indertijd de heugelijke gebeurtenissen in Genemuiden begeleidde: Geen aubade, Sinterklaasintocht, kampioenschap of lampionoptocht zonder ‘de muziek’. Ouderen herinneren zich wellicht ook nog hoe de Koninginnedag standaard werd afgesloten met: ‘Hossen met Ons Genoegen’. Voor de muzikanten zelf was vooral het musiceren, opleiden van jeugdleden en het perfectioneren van hun prestaties belangrijk. Dat kwam tot uiting tijdens concerten en concoursen.

Op 21 april zal de 75-jarige geschiedenis van Ons Genoegen nog één keer de revue passeren aan de hand van foto’s, filmpjes en vooral ook verhalen. En natuurlijk is er ook muziek, waaraan ook oud-leden van Ons Genoegen zullen bijdragen.

Vrijdag 21 april 2023 in de Overtoom – Herinneringsavond Ons Genoegen.

Aanvang 20.00 uur, zaal open en foto’s bekijken vanaf 19.30 uur. Entree €5,- inclusief koffie/thee.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500