Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Herdenkingsavond met luitenant-kolonel Gijs Tuinman

Geplaatst op: 21 april 2023

SCEG houdt op 2 mei weer de jaarlijkse avond rond de 4/5 mei-herdenking en -viering. Voorgaande jaren lag de nadruk op WOII: denk bijvoorbeeld aan de avonden ‘Kom vanavond met verhalen’. Dit jaar zal het accent liggen op de vredesoperaties die nadien plaatsvonden, maar ook hierbij staan de verhalen centraal.

Voor de pauze zal luitenant-kolonel Gijs Tuinman ons vertellen over wat hij meemaakte tijdens de vredesmissies waarbij hij betrokken was en hoe dat zijn denken over vrijheid en vrede beïnvloedde. Gijs Tuinman werd vanwege zijn bijzonder moedige en beleidvolle optreden onderscheiden met de militaire Willemsorde en de Bronzen Leeuw. Na de pauze komen er drie Genemuider veteranen van verschillende vredesmissies aan het woord. Zowel Tuinman als de Genemuider veteranen zullen graag vragen vanuit de zaal beantwoorden en met de aanwezigen in gesprek gaan.

Dinsdag 2 mei, 19.30 uur, Hervormd Centrum, Stuivenbergstraat 51, Genemuiden. Entree € 5,-, uitsluitend contant. Dat is inclusief koffie/thee in de pauze.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500