Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dubbelconcert voor Oekraïne

Geplaatst op: 1 mei 2023

Op zaterdagmiddag 6 mei zal er in het Kerkelijk centrum De Baak in Hasselt een bijzonder concert plaatsvinden. Het Seniorenorkest FAIR en het Hasselts Mannenkoor zullen samen optreden om geld in te zamelen voor hulpverlening aan de Oekraïne. Beide gezelschappen zullen afwisselend optreden en de solozang zal worden verzorgd door de getalenteerde dirigente Svetla Anastasova.

Het concert heeft als doel om de inwoners van Oekraïne te ondersteunen in hun strijd tegen de gevolgen van de oorlog. Ook zal er speciale aandacht worden geschonken aan de vluchtelingen uit Oekraïne die momenteel in Zwartewaterland worden opgevangen. Het concert staat dan ook in het teken van verbondenheid en steun aan deze mensen.

De muzikale leiding van het concert is in handen van de plaatselijke dirigent Jan van der Kamp. Hij zal ook Svetla Anastasova begeleiden op de piano tijdens haar solozang. De muziek die ten gehore zal worden gebracht, is herkenbaar en heeft een licht klassieke, maar ook populaire inhoud. Dit maakt het concert toegankelijk voor een breed publiek.

De toegang tot het concert is vrij, maar er zal wel een collecte plaatsvinden bij de uitgang. De opbrengst van deze collecte zal worden gedoneerd aan de Stichting Dorotty uit Zwartsluis. Deze stichting ondersteunt de bevolking van Oekraïne via verschillende projecten en verzorgt ook regelmatig voedsel- en kledingtransporten naar dit land. Tijdens het concert zal de stichting meer uitleg geven over hun werk en de projecten waar zij zich voor inzetten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500