Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Succes voor STG-rijders in Staphorst

Geplaatst op: 2 mei 2023

De Stouwdamcompetitie streek zaterdag neer in Staphorst. Ook hier werd op drie verschillende afstanden gestreden. Een 50 meter sprint, een rit in lijn over 2 of 3 rondes en een puntenkoers over 6 tot 12 ronden, afhankelijk van de leeftijdscategorie.

De dag opende met een nieuwe sprintafstand, de 50 meter. In een nogal chaotische wedstrijd reed Lieke van Dijk bij de pupillen 1 naar een keurige 4e plaats. Stijn de Jong eindigde bij de jongens kadetten op een goede tweede plaats en Maud de Jong werd bij de meisjes junioren B als derde geklasseerd. De overige STG-rijders wisten zich helaas niet voor de A-finale te plaatsen.

Lieke, Stijn en Maud konden bij de rit in lijn ook goed met de eersten mee, wat resulteerde in een vijfde, derde en tweede plaats.

Als laatste afstand werd de puntenkoers gereden. Een uitputtingsslag over een flink aantal ronden. Lieke moest, gehinderd door een pijnlijke enkel, hier wat terrein prijs geven en eindigde op een twaalfde plaats. Voor het dag klassement betekende het dat Lieke zichzelf op de vijfde plaats terugvond. Een hele mooie prestatie. Stijn, die halverwege zijn 12 ronden aan een inhaalrace begon, eindigde hierin als tweede. Bij de meisjes junioren B werd het een bijzonder spannend gevecht tussen de top 4. Ze haalden om de beurt de punten op en in de laatste twee doorkomsten kon Maud een tweede plaats veilig stellen. Maud en Stijn mochten aan het einde van een mooie wedstrijddag beiden op de derde plek van het podium plaatsnemen.

Hoewel Laurien, Jasmijn, Lotte en Linn niet bovenin meestreden, reden ook zij een goede wedstrijd en mogen ze trots zijn op hun prestatie.

De volgende wedstrijd zal over twee weken in Rijssen plaatsvinden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500