Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente start spreekuur ‘relatie en scheiding’

Geplaatst op: 30 mei 2023

De gemeente Zwartewaterland start vanaf 8 juni met een spreekuur waar inwoners terecht kunnen met vragen over relatie en scheiding. Er is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een relatie leuk en ‘gezond’ kunt houden, hoe je op een goede manier met relatieproblemen kunt omgaan, maar ook hoe je kunt omgaan met een relatiebreuk als er kinderen bij zijn betrokken.

Wethouder Jan van der Poel is blij met het nieuwe initiatief. “De gemeente en 50 organisaties streven samen naar een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland voor alle inwoners”, zegt hij. “Dus nadrukkelijk ook voor ouders en hun kinderen. Als gemeente staan wij dicht bij ouders en hun kinderen. We vinden het belangrijk dat alle jeugdigen gezond en veilig opgroeien, het liefst binnen een stabiel gezin.”

De gemeente doet meer op dit gebied. “We hadden al Maak je har(d)t voor je relatie”, legt de wethouder uit. “Daarbij biedt relatiecoach Margreet Breman vroegtijdig hulp aan stellen die vastlopen in hun relatie. Deze hulp is kosteloos. Het Spreekuur Relatie en Scheiding sluit hier laagdrempelig bij aan.”

Ook bij het Spreekuur Relatie en Scheiding is Margreet Breman het eerste aanspreekpunt. Vanaf 8 juni is er de mogelijkheid om met haar af te spreken in het gebouw aan de Jan van Arkelstraat 5 te Genemuiden. Eén keer per twee weken op donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur is zij daar aanwezig. Een afspraak maken kan via bremanmargreet@gmail.com of via 06-25154148.

Meer informatie over dit onderwerp staat op www.hardtvoorjerelatie.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500