Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groothuis Bouwgroep is een ‘Great Place to Work’

Geplaatst op: 8 juni 2023

(Adv.) Groothuis Bouwgroep is officieel een ‘Great Place to Work’. De aanbieder van vastgoedoplossingen bewijst met dat certificaat dat het een onderneming is waar mensen graag werken. Het bedrijf vertelde de medewerkers het nieuws tijdens een feestelijk verrassingsontbijt voor de jubilerende directeur Claudi Groothuis. Zij werkt 25 jaar bij het familiebedrijf uit Genemuiden.

Vanuit de visie op rentmeesterschap is  goed werkgeverschap een belangrijke pijler binnen Groothuis Bouwgroep. Het bedrijf investeert veel in het behoud, de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van medewerkers. Uit interne onderzoeken blijkt al jaren dat die aandacht wat oplevert. Medewerkers belonen Groothuis Bouwgroep als werkgever met een dikke acht. “Omdat we groeien en professionaliseren en daarbij de aandacht voor onze mensen niet uit het oog willen verliezen, kozen we dit jaar voor een onderzoek door een onafhankelijke externe partij”, vertelt Ingrid Dekker, directeur Mens en Organisatie van Groothuis Bouwgroep.

Vertrouwen, trots en plezier

De keuze viel daarbij op Great Place to Work. Die organisatie voert al dertig jaar lang wereldwijd medewerkersonderzoeken uit volgens de Trust Index. “Bij het onderzoek staan de thema’s vertrouwen, trots en plezier voorop. Ons doel is dat we samen werken aan de ontwikkeling van onze bedrijfscultuur, de tevredenheid en de betrokkenheid van onze medewerkers en tegelijkertijd aan het verstevigen van ons werkgeversmerk. Dat laatste is ook belangrijk met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Wij willen een modern werkgever zijn en aansluiten bij de wensen en ambities van potentiële medewerkers”, vertelt Dekker.

Hoge score

Groothuis Bouwgroep scoort hoog in het onderzoek van Great Place to Work. Met een respons van 91 procent en een Trust Index Score van 83 procent haalt Groothuis Bouwgroep het certificaat glansrijk binnen. Dat is een jaar geldig. Het bedrijf heeft de ambitie om van het onafhankelijke onderzoek een terugkerende traditie te maken. “Door aan de hand van de onderzoeksresultaten kansen voor verbetering te benutten, hopen we volgend jaar op eenzelfde of nog betere uitkomst, Een fijne werkomgeving en aandacht voor de mens achter onze medewerkers blijven belangrijke prioriteiten. ‘Onze inzet gaat verder’, is onze slogan. Dat geldt zeker voor dit onderwerp”, zegt Dekker.

Visie tot 2027

Claudi Groothuis is trots op de hoge score uit het onderzoek, vertelde ze tijdens het jubileumontbijt. Aandacht voor medewerkers en een goede werkomgeving passen volgens haar ook bij het karakter van een familiebedrijf. “Wij gaan niet voor successen op korte termijn, maar voor lange relaties met onze opdrachtgevers én medewerkers. Geef je aandacht aan de mens in je organisatie, dan krijg je een prettige werkomgeving terug en dat werkt op veel manieren door”, vertelt Groothuis.

People, planet en profit

Zij wijst op de visie van het bedrijf tot 2027. “Daarin staan people, planet en profit centraal. Met een fijne en gemotiveerde groep mensen behaal je makkelijker resultaat en zijn we met elkaar tot nog veel meer in staat. Bovendien willen we vanuit onze visie op rentmeesterschap bijdragen aan een gezonde aarde voor volgende generaties en impact hebben op de maatschappij. People, planet en profit zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Over Groothuis Bouwgroep

Groothuis Bouwgroep is een innovatieve aanbieder van vastgoedoplossingen voor nu en later. De focus ligt daarbij op utiliteitsbouw. Het familiebedrijf uit Genemuiden werkt aan projecten door heel Nederland. Groothuis Bouwgroep realiseert dromen, wensen en ambities van opdrachtgevers en gebruikers en heeft daarbij aandacht voor het terugdringen van de CO2-uitstoot en het behoud van de aarde.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500