Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dit worden de nieuwe namen voor de twee hervormde scholen

Geplaatst op: 7 juli 2023

De kindcentra Johannes Bogerman, Maarten Luther en Johannes Calvijn gaan na de zomer verder onder de namen ‘De Levensbron’ en ‘De Morgenster’. Dat heeft scholengemeenschap IJsselrijk vrijdagmiddag bekendgemaakt.

De drie hervormde scholen fuseren tot twee kindcentra. Daardoor wordt het gebouw van de huidige Maarten Lutherschool volgend schooljaar niet meer gebruikt. Het schoolgebouw van de Bogerman gaat vanaf volgend jaar verder onder de CIKC De Morgenster en kindcentrum Johannes Calvijn wordt CIKC De Levensbron.

De scholen hebben ook een toelichting gegeven op het besluit: “De namen hebben een duidelijke Bijbelse connotatie en stralen uit hoe we als Hervormde scholen onze plek willen innemen in Genemuiden. We denken hierbij bijvoorbeeld aan 2 Petrus 1:19: “En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart” en aan Psalm 36:3 ‘Bij U, HEER, is de levensbron, uw licht doet klaarder dan de zon, ons ’t ware licht aanschouwen”. De namen passen bij elkaar, maar wijzen beide bovenal naar boven, naar onze Heere en Zaligmaker.”

“De komende periode nemen we de tijd om nieuwe logo’s, een nieuwe huisstijl, nieuwe websites en dergelijke te ontwerpen. Dit zal betekenen dat (ook na de vakantie) de ‘oude’ borden nog wel even op de gevel zullen hangen en oude websites nog wel even in de lucht blijven. We kiezen hierbij voor kwaliteit boven snelheid”, besluit IJsselrijk in een reactie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500