Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vergoeding voor aanplanten bomen in buitengebied

Geplaatst op: 7 juli 2023

Inwoners in het buitengebied van de gemeente Zwartewaterland kunnen ook dit jaar bomen en plantmateriaal met hoge korting aanschaffen. Voor het tweede jaar op rij organiseren de provincie Overijssel en Landschap Overijssel daarvoor samen met de gemeente Zwartewaterland de Boomdeeldagen.

In het kader van de Boomdeeldagen bieden de provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Zwartewaterland deze winter inheemse bomen en bosplantsoenplanten aan tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De provincie en gemeente betalen het resterende bedrag.

“Vorig jaar hebben we met dank aan onze inwoners tijdens de Boomdeeldagen 2.199 nieuwe bomen en extra plantmateriaal in onze gemeente erbij gekregen”, vertelt wethouder Maarten Slingerland. “We hopen dat inwoners uit het buitengebied nu ook weer veel gebruik gaan maken van deze regeling. Het is een mooie kans om samen de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur te versterken.”

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Zij kunnen tot en met 30 juli 2023 inheemse bomen en plantmateriaal aanvragen. Dat kan via de website Iedereen een boom. Inwoners kunnen het plantmateriaal op 20 januari 2024 tijdens de Boomdeeldag in Zwartewaterland ophalen.

In Zwartewaterland is een beperkt budget beschikbaar. Inwoners kunnen voor maximaal € 1.000 aan plantmateriaal bestellen. Daarvan betalen de provincie en gemeente 75% van dat bedrag. De eigen bijdrage is dus maximaal € 250. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. In zo’n 20 gemeenten vinden dit jaar Boomdeeldagen plaats. Het vergroenen van de provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden staat op www.iedereeneenboom.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500