Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Slecht wegdek aan Zwolsesteeg is verleden tijd

Geplaatst op: 7 juli 2023

Met de afronding van de werkzaamheden aan de Zwolsesteeg is verkeersveiligheid in de Mastenbroekerpolder aanzienlijk verbeterd. De weg en het fietspad zijn opgeleverd en gaan open voor verkeer. “De afgelopen maanden is hard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. We hebben hier een veilige en aantrekkelijke fietsroute”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

Langs de Zwolsesteeg tussen Genemuiden en Zwolle heeft ook het laatste deel van deze weg een vrijliggend fietspad gekregen. Hierdoor is het fietsverkeer gescheiden van het gemotoriseerde verkeer. Slingerland: “We hebben hiermee een prachtige verbinding aangelegd. Dat was een grote wens. De Zwolsesteeg wordt veel gebruikt. Onder andere door groot en zwaar landbouwverkeer. Dat verkeer is met de nieuwe fietspaden nu gescheiden van het fietsverkeer. Waardoor de fietsers, veelal ook scholieren, veilig op pad kunnen.”

Bij het groot onderhoud aan de Zwolsesteeg is het asfalt van de rijbaan vervangen door beton. Door middel van een nieuwe brug over de Nieuwe Wetering heeft KLB Waterbouw in opdracht van de gemeente het bestaande fietspad van de Zwolsesteeg aangesloten op het nieuwe deel.

Bij de werkzaamheden speelde ook duurzaamheid een rol. “Om uitstoot te verminderen is bij de aanleg gebruik gemaakt van een elektrische vrachtauto en een elektrische laadschop. We hebben dit als positief ervaren”, vertelt wethouder Slingerland. Met een laadstation op zonnepanelen werd het materieel bij de Zwolsesteeg ter plaatse opgeladen.

Daarnaast heeft de Zwolsesteeg een ritspad gekregen. Dit is een uitneembaar deel van het fietspad. Dat maakt het mogelijk om een deel van het fietspad tijdelijk te verplaatsen als er werkzaamheden aan de kabels en leidingen onder het fietspad uitgevoerd moeten worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500