Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Old Ni-js’ in nieuw jasje

Geplaatst op: 10 juli 2023

Old Ni-js, het huisorgaan van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden, heeft een facelift ondergaan. Voortaan verschijnt het in een royaal vierkant formaat, wat o.a. ruimte biedt aan meer en grotere foto’s. “Dat, én de nieuwe, eigentijdse opmaak sluiten beter aan bij de nieuwe stijl die de Stichting momenteel in al haar activiteiten doorvoert,” vertelt voorzitter Sijm van Lente.

Het aantrekkelijk ogende juli-nummer bevat o.a. een artikel over het gemeentewapen van Genemuiden, de vroegere burgemeester Tjalma wordt uitgelicht, een gastschrijver vertelt over het voormalige café ‘Het Zwaantje’ en in de reeks over de oude begraafplaats wordt dit keer het leven van Jan Sander en Margje Brouwer-Groothuis nader bekeken. Ook zijn er enkele nieuwe rubrieken in opgenomen. “We hebben inmiddels al veel positieve reacties ontvangen,” vertelt Van Lente.  “Men is in eerste instantie vooral verrast door de uitnodigende uitstraling en de overzichtelijke opmaak, maar ook over de inhoud krijgen we veel complimenten. Old Ni-js kan hiermee de toekomst weer aan!”

Old Ni-js verschijnt drie keer per jaar en wordt gratis bezorgd bij alle donateurs van de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden. De afgelopen weken viel het vernieuwde juli-nummer bij hen op de mat. Voor andere geïnteresseerden is, zo lang de voorraad strekt, een gratis exemplaar af te halen op zaterdagmiddag 15 en 22 juli tussen 14.00 uur en 17.00 uur in het Historisch Centrum Genemuiden, Hoek 27. “Een mooie gelegenheid op dan tevens de vernieuwde canonkamer even te bekijken!” aldus Van Lente.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500