Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

12-jarige zakenman Attila Kloosterman spaart voor rijbewijs

Geplaatst op: 17 augustus 2023

Dat ondernemerschap in Genemuiden veel te vinden is, bewijst de 12-jarige Attila Kloosterman. Hij is druk bezig met zijn eigen zaakje waarbij hij talloze bordjes maakt. De bestellingen groeien en inmiddels gaat hij niet alleen aan de slag voor particulieren, maar ook voor bedrijven.

Het begon met een bordje in de tuin van zijn tante, toen ze bevallen was. Iemand anders zag dat bordje en zo werd doorverwezen naar Attila. Er bleek handel te zitten in het maken van de bordjes. “Ik ben altijd al graag aan het knutselen en wilde wat gaan doen met hout. Zo kwam ik op het idee om bordjes te maken. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat het wat geld oplevert”, vertelt de jonge ondernemer.

Slim als hij is, belde hij naar de redactie van Genemuiden Actueel met het verzoek om een advertentie te plaatsen. Maar de reguliere kosten daarvoor, bleken toch nog wat hoog. Toen Attila vertelde hoe oud hij was en waarom hij wilde adverteren, kwam de redactie bij hem op bezoek voor een interview. “Ik zamel pallets in die ik zelf uit elkaar haal. De blokjes gaan er tussenuit, de spijkers worden uit het hout getrokken en vervolgens worden de gezaagde stukken geschuurd”, legt de creatieve Kloosterman uit.

De bestellingen vliegen de deur uit. Vooral vader- en moederdag waren tot dusver drukke dagen voor de bordenmaker en zijn moeder. Zij legt vaak de laatste hand aan de bordjes door de tekst op de geschuurde latjes te schilderen. “Laatst had ik al een bestelling van 50 bordjes voor op een bouwplaats. Het is erg leuk om te doen en je leert er ook veel van. Ik doe zelf alle inkopen en heb bij een bedrijf al wat korting geregeld”, vertelt hij trots.

Het maken en beschilderen van bordjes levert ook een leuk zakcentje op. Die centen smijt hij overigens niet over de balk. “Ik koop wel eens wat, maar ik ben vooral aan het sparen voor een rijbewijs”, concludeert de 12-jarige timmerman koeltjes. “In overleg met de klant kan ik de bestelde bordjes ook voor een kleine meerprijs bezorgen in Genemuiden. Wie een indruk wil krijgen van wat ik maak, kan een kijkje nemen op mijn Instagram-pagina. Voor bestellingen ben ik bereikbaar per telefoon”, besluit Attila.

De bordjes zijn beschikbaar vanaf 2,00 euro per stuk. Bestellen kan via 06-26370936 of Attilahoutbewerking@gmail.com.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500