Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

65 roeiteams gaan strijden op Zwarte Water

Geplaatst op: 5 september 2023

Sloeproeivereniging Zwarte-Water houdt zaterdag 9 september de 24e editie van de Zwarte Waterrace. 65 teams uit het hele land zullen dan de strijd met elkaar aangaan rondom Zwartsluis. Om 12:00 zal de eerste sloep vanaf de Handelskade starten, om eerst naar Genemuiden en weer terug te roeien, en daarna richting Hasselt, om vervolgens weer bij de Kolksluis te finishen.

De roeiers roeien een afstand van bijna 14 km. De meeste teams zullen daar anderhalf tot twee uur over doen. De sloep van Sloeproeivereniging Zwarte-Water zal dit jaar geroeid worden door een gelegenheidsteam uit Hasselt. Zij hebben de afgelopen maanden hard getraind en gaan het nu opnemen tegen de ervaren teams.

Wilt u komen kijken en de teams aanmoedigen? Kom dan tussen 12:00 en 14:00 naar de Handelskade/Kolksluis, of ergens langs het Zwartewater of de Nieuwsluis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500