Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eddy Bilder 200ste lid Club van 100 van Sportclub

Geplaatst op: 21 oktober 2023

foto: Nick Hoekman

De burgemeester van Zwartewaterland is vrijdagavond in een bomvolle bestuurskamer van Sportclub Genemuiden in het zonnetje gezet omdat hij het 200ste lid van de Club van 100 is geworden. De burgervader deed in geuren en kleuren uit de doeken hoe dit tot stand is gekomen en kreeg tijdens zijn relaas meermaals de lachers op zijn hand.

Naast de burgemeester, werd ook de eerste selectie van de voetbalclub naar voren gehaald. Dit omdat het vlaggenschip een gulle donatie aan de Club van 100 heeft gedaan en zich daarmee heeft aangesloten bij het gezelschap. “We hopen dat er meer teams zijn die dit initiatief volgen”, sprak Sijm van Lente namens de Club van 100 dan ook tijdens zijn toespraak.

De Club van 100 is er, zo geven ze zelf aan, voor de gehele club. “Waar het nodig is binnen de club, daar helpen wij graag door middel van een financiële bijdrage”, steekt Jan Last van wal. Last is, samen met Sijm van Lente, Henrik van der Steeg en Harm van Dalfsen, een van de drijvende krachten van het gezelschap. “We vinden het belangrijk dat er een gezellige avond aan wordt gekoppeld. Iemand die vijftig euro aan ons doneert, dat kan voor die persoon wel hetzelfde zijn wanneer een bedrijf bijvoorbeeld 5000 euro sponsort. Daarom vinden we dat er iets tegenover mag staan in de vorm van een gezellige avond.”

En dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Waar de Club van 100 vóór de coronaperiode op een tachtig leden zat, zitten ze nu op 225 personen die jaarlijks 50 euro lidmaatschap overmaken. Wat ze, naar eigen zeggen, de grootste ‘Club van 100′ van Nederland maakt. “En daar zijn we best trots op”, merkt Last terecht op.

De borrel in de bestuurskamer werd door zo’n 150 man bezocht, waar het bier en de gehaktballen gretig aftrek vonden. Voorzitter van Sportclub Genemuiden, Luuk Drost, loofde de mannen voor hun onvoorwaardelijke inzet.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500