Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Fantastisch opbrengst inzamelingsactie Voedselbank’

Geplaatst op: 4 december 2023

De inzamelingsactie van de Voedselbank Zwartewaterland in Genemuiden van houdbare producten leverde een fantastisch resultaat op. De actie op zaterdag 2 december werd gehouden bij de Boni, Aldi en Albert Heijn.

Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt door vrijwilligers waarop de benodigde producten stonden. De supermarkten hadden een kraampje gemaakt waarop de te doneren producten stonden en waaruit klanten keuzes konden maken. Na het afrekenen bij de kassa konden de producten in de daarvoor bestemde kratten worden geplaatst.

Vrijwilligers van de Voedselbank haalden vervolgens de volle kratten op om die naar hun eigen magazijn in Zwartsluis te brengen. De vrijgevigheid van de inwoners van Genemuiden zorgde ervoor dat de actie zeer succesvol werd. Het resultaat was fantastisch met een opbrengst van maar liefst 140 kratten. Ook kon men geld doneren in de daarvoor bestemde collectebussen. Na het legen van de collectebussen bleek dat er ook financieel ruimhartig (bijna € 450,-) was geschonken.

“Het toont de solidariteit, ook in deze periode waarin veel mensen zelf op hun uitgaven moeten letten”. Inzamelingsacties blijven echter hard nodig, gezien de toename van het aantal gezinnen dat noodgedwongen de stap naar de Voedselbank moeten maken”, aldus de organisatoren van de actie.

De Voedselbank Zwartewaterland wil dan ook alle gulle gevers, de supermarkten en de vrijwilligers die zich belangeloos voor deze actie hebben ingezet, hartelijk danken. Dat de actie deze keer alleen in Genemuiden was is gelegen in het feit dat er door ruimtegebrek niet de opbrengst van alle supermarkten in Zwartewaterland opgeslagen kan worden. In het voorjaar van 2024 hopen wij een actie in Zwartsluis en Hasselt te houden, aldus de Voedselbank.

Mocht u deze actiedag niet in de gelegenheid geweest zijn boodschappen te doneren, maar toch nog iets willen doneren, dan kunt u een financiële bijdrage overmaken naar IBAN NL63 RABO 0161 0577 21 ten name van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500