Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoe richt je je kantoor sfeervol in?

Geplaatst op: 11 december 2023

(Adv.) Een kantoor is een plek om te werken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het er niet sfeervol en gezellig mag zijn. Vaak wordt voor werkruimtes gekozen voor een strakke inrichting. Met zeil op de vloer, lamellen voor de ramen en tl verlichting. Maar niet iedere branche leent zich daarvoor. Stel dat je een psychologenpraktijk hebt, dan wil je je cliënten ontvangen in een ruimte waar ze zich snel op hun gemak voelen. Dat bereik je door goed na te denken over de inrichting. Die mag dan wel wat meer sfeer hebben.

Raambekleding

Bij Rails & Roedes vind je volop inspiratie opdoen voor raamdecoratie. Of je nu vitrage wilt ophangen of sfeervolle overgordijnen. Hippe in betweens of nog iets heel anders. Hier vind je het juiste ophangsysteem waarmee je direct aan de slag kunt. En het fijne is dat alles op maat gemaakt wordt. Je hoeft dus niet meer te kijken of alles wel past. Je geeft de maten door en je bestelling wordt montage klaar bij je bedrijf afgeleverd. Je kunt dit dan ook perfect afstemmen met het moment waarop je raamdecoratie wordt geleverd.

Let op de privacy

Als je in een bedrijfspand een beroep uitoefent waar privacy een rol speelt dan moet je er extra op letten dat er geen inkijk is. Dat regel je met raambekleding die ervoor zorgt dat naar binnen kijken niet mogelijk is. Dubbel glas spiegelt uiteraard, maar dit effect wordt teniet gedaan zodra er kunstlicht in het kantoor brandt. Geef je klanten en andere bezoekers dus optimale privacy door ervoor te zorgen dat er van buitenaf geen zicht naar binnen is. Natuurlijk kun je kiezen voor matglas, maar dat is ook niet altijd praktisch. Bovendien is het geen aanwinst voor je interieur. Dankzij het ruime aanbod kun je precies die keuzes maken die bij jouw smaak en wensen passen om je werkruimte zo in te richten dat het voor iedereen een prettige omgeving is.

Praktische keuzes voor je werkruimte

Zoals in de inleiding al aangegeven is kunststof raambekleding vaak praktischer. Die gaat vaak langer mee en is gemakkelijker schoon te houden. Hoewel dat laatste niet helemaal waar is. Verticale lamellen kunnen een hele uitdaging zijn om te reinigen. Gordijnen kun je meestal gewoon in de machine wassen. Ze zijn vaak binnen een paar uur droog en klaar om weer opgehangen te worden. Je stijlvolle zwarte gordijnrail neem je af met een vochtige doek om het stof te verwijderen. Daarna ziet alles er weer tiptop uit en hoef je je zeker niet te schamen om klanten en zakenrelaties te ontvangen.

Kantoormeubilair

Het meubilair in je kantoor is ook heel belangrijk. Als je veel achter een bureau zit, kies dan voor een degelijke bureaustoel die je aan jouw lichaam kunt aanpassen. Zorg ervoor dat je niet de hele dag zit maar af en toe even beweging hebt. Zo voorkom je chronische rug-, nek- en schouderklachten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500