Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub komt tegen Hercules niet tot winst

Geplaatst op: 11 december 2023

(foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures)

Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om in de wedstrijd tegen het Utrechtse Hercules punten te pakken. Het kwam in de 2e helft door een doelpunt van Hadde Pleijsier nog wel op een 1-0 voorsprong, maar door doelpunten van Tim Pieters en invaller Lars Vermeulen was het de thuisclub die aan het langste eind trok en misschien wel terecht de 3 punten mocht bijschrijven.

Het natuurgrasveld bij Hercules was niet aan Sportclub Genemuiden besteedt, maar het zou te ver gaan om de nederlaag hier aan toe te schrijven. Met een harde striemende wind, felle regenbuien en een verre van vlakke grasmat lukte het de groen- witten niet echt om grip op de wedstrijd te krijgen.

In de eerste helft waren de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar de kansen op één hand te tellen. Hercules kwam slechts tot één goede kans, maar vond doelman Streutker op zijn weg. Ook Sportclub Genemuiden creëerde amper iets, al had de kans die Mike Reuvers kreeg meer verdiend. Na een voorzet van Berwout Beimers ontworstelde hij zich van zijn tegenstander en leek vrij op de doelman van Hercules af te kunnen gaan. Maar in de loop naar het doel werd hij net voldoende uit balans gebracht door de verdediging en strandde zijn poging.

In de 2e helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld, Hercules was veelal de bovenliggende partij maar lukte het Sportclub Genemuiden wel om het doel schoon te houden.

Dat Sportclub Genemuiden in de 55e minuut op voorsprong kwam was misschien dan ook wel een beetje tegen de verhouding in. Vanuit een voorzet werd de bal hoog in gebracht waar de doelman van Hercules de bal uit zijn handen liet glippen. De mee naar voren gekomen Hadde Pleijsier stond op de juiste plaats, pikte de bal op en schoot raak. Niet veel later had het er alle schijn van dat een handsbal een zekere strafschop op zou gaan leveren, alles en iedereen wat groen- wit was zag dit behalve de leidsman.

De 1-0 voorsprong bleef dan ook staan en zou niet veel later teniet worden gedaan. Hercules bleef de druk naar voren opvoeren, Sportclub Genemuiden kwam amper nog van eigen helft af en leek niet bij machte om onder deze druk uit te komen.

De gelijkmaker was dan ook terecht, Hercules kreeg loon naar werken en het was Tim Pieters die de Utrechtenaren langszij bracht. Na goed voorbereidend werk van Deveron Fonville was het Pieters die in stelling werd gebracht, tussen een wirwar van spelers lukte het hem om de bal goed te raken en Hercules langszij te brengen.

Nog geen 5 minuten later had Marc Magan Sportclub opnieuw op voorsprong kunnen zetten. Na een lange bal van Hadde Pleijsier op Berwout Beimers, was hij het laatstgenoemde die een goede mogelijkheid kreeg maar doelman Stilanos Damkalis op zijn weg vond. Zijn bal kwam vervolgens via één van de Hercules verdedigers bij de inkomende Magan terecht die zijn voet tegen de bal kon zetten. Zijn schot was weliswaar gericht, maar verdween rechts naast het doel over de achterlijn.

Met nog een kleine 20 minuten te spelen kon het alle kanten nog op gaan, maar was het de thuisclub die uiteindelijk als winnaar uit de strijd zou komen. Invaller Lars Vermeulen was het die de 2-1 voor zijn rekening zou gaan nemen. Vanaf de rechterkant omspeelde hij knap de Sportclub verdediging, kon met links hard uithalen en via de rug van één van de Sportclub Genemuiden speler belande de bal in het doel.

Bij deze treffer zou het blijven, Sportclub Genemuiden probeerde het nog wel en stuurde zelfs doelman Streutker nog mee naar voren. De gelijkmaker zat er echter niet meer in.

USV Hercules – SC Genemuiden 2-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. R.J.A. Gansner
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M.G.S. Kwaytaal
Assistent-scheidsrechter: Dhr. C.I. Arevalo de Weever

Toeschouwers: 125

Scoreverloop: 55. Hadde Pleijsier 0-1, 65. Tim Pieters 1-1, 79. Lars Vermeulen 2-1.

Gele kaart: 24. Matthias Breman (SC Genemuiden), 52. Jordi Paulina (USV Hercules).

Opstelling USV Hercules: Stilanos Damkalis, Valentijn Beck, Mitchell Zwart, Deveron Fonville, Shanon Carmelia, Nathan Bijl, Oussama Lahri (90+2. Jasper Goené), Max Fichtinger, Jordi Paulina (58. Lars Vermeulen), Tim Pieters (90+2. Mats Grotenbreg), Franslyn Nsingi (86. Storm Streng).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Hadde Pleijsier (82. Martijn Eenkhoorn), Bart Jan Brouwer, Rens van Benthem, Marc Magan (75. Jasper Tuinman), Berwout Beimers, Rutger Etten, Matthias Breman (62. Jur van Dalfsen), Mike Reuvers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500